Clubs vallen als vliegen. !!!

alle overige voetbalweetjes.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2322
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Clubs vallen als vliegen. !!!

Bericht door Dabo » 22 jan 2020, 16:19

KVV Vosselaar kiest voor provinciale

Verrassing in Vosselaar vanavond waar KVV Vosselaar, dat momenteel in de hoogste regionen meedraait in 2de amateur, aankondigt dat het geen aanvraag indient voor een licentie bij de voetbalbond zoals dat voor 2de amateur vanaf dit jaar verplicht is. Wanneer de club afweegt dat ze voor kosten staat met betrekking tot een nieuw stadion om de terreinen aan de Konijnenberg te vervangen, de inkomsten in 2de amateur niet dermate zijn dat die de kosten van duurdere spelers compenseren en dat de jeugd van Vosselaar veel beter aan zijn trekken kan komen in eerste provinciale, dan is de keuze snel gemaakt klinkt het. Het nieuws werd bekendgemaakt door voorzitter Sylvain Coolen. Hij hoopt dat alle betrokkenen bij de club en uiteraard ook de supporters deze beslissing zullen begrijpen.

Duffel in zware financiële problemen: ofwel algemeen forfait ofwel zo goed als gratis spelen

Voetbalclub Duffel kampt met grote financiële problemen en mogelijk dreigt een forfait voor de rest van het seizoen. De match tegen Aalst vanmiddag moest een hoogtepunt worden, maar de spelers werden na de wedstrijd bij elkaar geroepen. De club kampt met een tekort aan liquide middelen door sponsorproblemen en problemen met de btw. Het seizoen kan alleen verder worden uitgedaan als de spelers voor een fractie van hun loon willen spelen. Amper een paar dagen na Vosselaar dat om financieel gezond te blijven een stap terug wil zetten, dus alweer een club die niet verder kan in t weede amateur. Straks meer info in Sport op Zondag.

Voetbalclub ASV Geel in acute geldnood

De centen van ASV Geel zijn op. Dat heeft RTV_Vandaag van kapitein Jean-Michel Hoebregs vernomen. Gisteravond werden de spelers van ASV Geel toegesproken door bestuurslid Koen Vanlommel, rechterhand van voorzitter Jan Tormans, met de boodschap dat er geen fondsen meer zijn. De pogingen om de financiële put van 1 jaar geleden te dichten, zijn niet gelukt. Mede door de tegenvallende resultaten in 2de Amateurs en doordat de club o.a. niet de top 5 behaalde, haken de sponsors af. Daarnaast had ASV Geel enkele dure spelers in de rangen die het kostenplaatje lieten oplopen. Een aantal spelers zijn intussen wel bereid om in te leveren of om gratis te spelen. Straks meer in RTV_Vandaag.

Bron: RTV

eSKaa
Berichten: 1229
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Clubs vallen als vliegen. !!!

Bericht door eSKaa » 22 jan 2020, 23:35

Maak nog meer idiote (stadion)vereisten. Praat spelers nog meer het 'zot in de kop' dat ze 'op een hoog niveau meekunnen'.
Waarom nu ook al licenties voor 2e en 3e amateur?
En Geel, tja, da's al jaren een kroniek van een aangekondigde dood he. Een stadion zetten voor 1e Klasse, maar het andere nog niet half vol krijgen..

Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2322
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Clubs vallen als vliegen. !!!

Bericht door Dabo » 28 jan 2020, 22:56

FC Duffel geeft algemeen forfait en herstart in eerste provinciale

Anderhalve week nadat de financiële problemen bij FC Duffel aan het licht kwamen, besliste de club algemeen forfait te geven voor de rest van het seizoen. De Duffelaars nemen deze zomer een herstart in de Antwerpse ­eerste provinciale.

Wat nu al anderhalve week in de lucht hing, werd gisteren ­realiteit. FC Duffel kan het ­lopende seizoen niet afmaken. Aanvankelijk leek een groot deel van de spelersgroep nog tot het einde van het seizoen gratis door te willen gaan, maar het voorbije weekend volgde een totale ommekeer en haakten steeds meer spelers af. Zo bleven enkel clubdieren Jeroen Hofmans, Lode Vertonghen en Yannick Verlinden nog over om het zinkende schip alsnog te water te houden. Uiteraard onvoldoende om een vlot verder verloop van het kampioenschap te waarborgen. “De meerderheid heeft beslist om niet meer door te gaan”, ­reageert voorzitter Denis Raveschot. “Gaandeweg voelde je toch dat steeds meer jongens gepolst werden door andere teams. Een aantal sterk­houders was wel nog bereid om verder te doen, maar we hebben te weinig achter de hand om de kern mee aan te vullen. En dus rest ons geen andere optie dan algemeen forfait te geven met het eerste elftal. Voor alle duidelijkheid heeft dit geen impact op al onze jeugdelftallen, dames of veteranen. Zij blijven in competitie en voor hen verandert er niets.”

De voorzitter maakt zich bovendien sterk dat de club ook nog een toekomst heeft volgend seizoen. “Ik meen dat de sanctie een ­degradatie naar eerste provinciale is. Daar leggen we ons bij neer. Ik maak me sterk dat we een competitief budget zullen genereren om in die reeks een nieuwe start te ­nemen. Voor alle duidelijkheid: FC Duffel is niet dood. Wel speelt een liquiditeitsprobleem ons parten waar we vandaag geen oplossing voor hebben.”

Bron: HNB

Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2322
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Clubs vallen als vliegen. !!!

Bericht door Dabo » 11 feb 2020, 12:29

Enkele leden van de algemene vergadering van de vzw KFC Duffel hebben een nieuwe vzw ‘Sporting Club Duffel’ opgericht om in 4de provinciale met een schone lei te kunnen starten. De vrees bestaat dat KFC Duffel door de verschuldigde btw en door een onderzoek van de RSZ naar vorig seizoen genoodzaakt zal zijn om in vereffening of faling te gaan. Op die manier zorgt de nieuwe vzw dan voor continuïteit voor het jeugd- en damesvoetbal. Het clubbestuur voegt er wel aan toe dat er getracht wordt om verder te doen met KFC Duffel en dat er altijd gevoetbald zal worden op de Rooienberg.

Bron: RTV

eSKaa
Berichten: 1229
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Clubs vallen als vliegen. !!!

Bericht door eSKaa » 20 apr 2020, 17:44

Wie ziet er door het bos de bomen nog? UPDATE NA ENKELE UITSPRAKEN BAS

1A:
-Standard: licentie OK
-Moeskroen: licentie OK
-KVO: licentie OK

-Zakt Waasland-Beveren
-Is Brugge kampioen?
-Promotie van zowel OHL als Beerschot?
--> Indien alles zo doorgaat is dit een reeks met 18 ploegen.

1B: Enkel Union en Westerlo hebben een licentie
-Beerschot naar 1A?
-OHL naar 1A?
-Lokeren failliet
-Roeselare: GEEN LICENTIE 1B --> amateurvoetbal (reeks nog onbekend, wel licentie voor 1Ama)
-Lommel: licentie OK

-Virton naar 2 Ama met -3 ptn.
-Deinze promoveert vanuit Amateur 1
-RWDM heeft ook een licentie 1B gekregen
-Seraing heeft ook licentie 1B gekregen en promoveert omwille van zakken Roeselare
--> 1B zal een reeks zijn met X aantal ploegen

MAARRRRR nu wordt het pas echt moeilijk :-)

1 Amateur:
-Deinze naar 1B
-Seraing naar 1B (licentie OK, Roeselare krijgt er geen, Seraing neemt plaats in)
-RWDM naar 1B als Virton geen licentie krijgt
-KVO en Moeskroen vanuit 1A gebeurt niet, misschien wel Roeselare?
-St. Eloois zakt naar 2 Ama (met -3 ptn)
-Tubize zakt naar 2 Ama (met -3 ptn): GEEN LICENTIE 1AMA
-Zakt La Louviere eigenlijk nog (3e laatste in de eindstand = in principe rechtstreeks degradant)?
-Tienen, Knokke en Francs Borains promoveren als kampioenen uit 2 Ama
---> Een reeks met ergens tussen de 14 en 20 ploegen :-)

Aan de lagere reeksen begin ik al helemaal niet.

Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2322
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Clubs vallen als vliegen. !!!

Bericht door Dabo » 13 jun 2020, 08:39

Voetbalclub ASV Geel krijgt ook bij BAS geen licentie

Het BAS heeft beslist om voetbalclub ASV Geel geen licentie voor de 2de Amateurklasse te geven. Het BAS, dat is het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Onze redactie heeft het nieuws uit een zeer betrouwbare bron. De club zou intussen ook al op de hoogte zijn. Door deze beslissing moet ASV Geel zakken naar 1ste Provinciale.
ASV Geel trok naar het BAS omdat het eerder al van de Voetbalbond geen licentie kreeg. Ook niet in beroep of evocatie. De reden was de slechte financiële situatie van de club. Maar intussen werd ASV Geel overgenomen door een nieuwe bestuursploeg. En die maakte zich sterk dat het bij het BAS wel gelijk zou halen. Dat het licentiedossier in orde was. En dat het BAS begrip zou hebben voor de moeilijke situatie met de overname.

Maar ook het BAS toont zich nu onverbiddelijk en weigert dus de licentie voor Geel. Voor ASV Geel zijn nu alle mogelijkheden uitgeput. De traditieclub moet daardoor het nieuwe seizoen in 1ste Provinciale starten. En dat brengt dan meteen een hele carrousel op gang. FC Berlaar-Heikant promoveert daardoor naar het nationale voetbal. En Houtvenne stijgt op zijn beurt van 3de naar 2de Amateur.

Bron: RTV

Plaats reactie