Medewerker KSK Heist (77) verkocht vervallen kaartjes

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2047
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Medewerker KSK Heist (77) verkocht vervallen kaartjes

Bericht door Dabo » 22 jan 2018, 21:28

Medewerker KSK Heist (77) verkocht vervallen kaartjes tijdens topmatchen en stak geld in eigen zak: “Hij en zijn vrouw leefden voor de club”

Een 77-jarige man, die jarenlang vrijwilliger was bij KSK Heist, wordt door het gerecht vervolgd omdat hij gesjoemeld heeft met de verkoop van voetbaltickets. Volgens zijn advocaat is het maar tijdens drie wedstrijden gebeurd en was het zeker geen georganiseerd systeem.

De verantwoordelijken van KSK Heist kregen in het najaar van 2016 in de gaten dat er iets niet klopte met de ticketverkoop. Er werden tijdens de wedstrijd tegen Beerschot-Wilrijk immers tickets aangetroffen die vals bleken te zijn. In totaal werden 24 vervalste tickets aangetroffen. En heel snel kwamen we uit bij een 77-jarige medewerker van de club. Hij was de man die instond voor de ticketverkoop”, klonk het langs de zijde van het openbaar ministerie.

“De persoon in kwestie bewaarde de niet verkochte tickets van de vorige wedstrijden bij hem thuis. Het waren de kaartjes van de wedstrijd Heist-Eupen, van een jaar eerder, die hij opnieuw in omloop had gebracht en verkocht als tickets voor de match tegen Beerschot-Wilrijk. Het geld van die tickets stak hij in eigen zak”, ging advocate Elien De Martelaere verder. Zij stond voetbalclub KSK Heist bij. “Tijdens een controle werden 24 valse tickets aangetroffen. Heel snel rees dan ook het vermoeden dat het niet om een eenmalig feit ging, maar dat er in het verleden nog meer werd gesjoemeld met de onverkochte tickets.”

KSK Heist stelde zich burgerlijke partij in de zaak en raamde het verlies aan inkomsten op meer dan vijfduizend euro.

De 77-jarige medewerker gaf de feiten tijdens het verhoor toe. “Maar het gaat hier zeker niet om grootschalige fraude en jarenlang gesjoemel”, benadrukte advocaat Frédéric Thiebaut die de beklaagde bijstond. “Het is drie keer gebeurd in het verleden: tijdens de match tegen Beerschot-Wilrijk en de wedstrijden tegen Antwerp en Lierse. En het ging telkens maar om een handvol tickets.”

De Heistenaar was al sinds 1970 medewerker bij KSK Heist. “Hij en zijn vrouw leefden voor de club. Elk weekend waren ze op de been om in de bres te springen voor de ploeg. Ze hielpen tijdens de jeugdwedstrijden, maar ook tijdens de wedstrijden van de eerste ploeg. Soms werkten ze van negen uur ’s morgens tot middernacht. En soms stonden ze de hele dag in de gietende regen.”

“Wat mijn cliënt vooral getroffen heeft is dat hij bijna nooit een kaartje kreeg wanneer Heist eens op verplaatsing speelde. Sponsors kregen probleemloos een kaartje, mijn cliënt en zijn vrouw niet. En dan heeft hij iets gedaan wat hij nooit had mogen doen.”

Naast het gesjoemel met de tickets, stond de Heistenaar ook terecht omdat hij aan de penningmeester van de voetbalclub meer geld had gevraagd dan nodig om de vergoedingen van de scheidsrechters uit te betalen. “Omdat de man op voorhand ook nooit wist wat de vergoeding voor de scheidsrechter was. En hij kon het geld ook moeilijk uit eigen zak voorschieten. De overschotten wou hij op het einde van het jaar teruggeven.”

Het openbaar ministerie vorderde zelf de opschorting van straf. Vonnis volgende maand.

Bron: GVA

Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2047
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Medewerker KSK Heist (77) verkocht vervallen kaartjes

Bericht door Dabo » 14 feb 2018, 11:19

Afbeelding

Bron: GVA

Plaats reactie