KSK Heist krijgt meer tijd om duurdere concessie te betalen

Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2047
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

KSK Heist krijgt meer tijd om duurdere concessie te betalen

Bericht door Dabo » 07 mar 2018, 17:41

Gemeente en voetbalclub sluiten overeenkomst voor achterstallige lening

De gemeente en voetbalclub KSK Heist hebben nieuwe afspraken gemaakt over de achterstallige betalingen van de club. Die loopt momenteel 72.000 euro achter met de betalingen die afgesproken zijn in de concessieovereenkomst.
We zijn blij met een club van dit niveau, maar moeten er wel over waken dat de afspraken nagekomen worden

CARL VERELST

“Om een nieuwe licentie te krijgen voor de eerste amateurliga, moest KSK Heist aantonen dat alle verschuldigde concessievergoedingen betaald werden of dat er minstens een afbetalingsplan voor achterstallige betalingen was opgemaakt. Op financieel vlak gaat het minder goed bij KSK Heist en er is nu een openstaand saldo van meer dan 72.000 euro aan de gemeente. Het schepencollege is de club dan te hulp geschoten door een nieuw afbetalingsplan af te spreken, waarbij maandelijks duizend euro betaald zal worden. Eind 2023 zou de schuld dan terugbetaald moeten zijn”, aldus raadslid Jan Baestaens van ETA, die de zaak uitspitte.

Volgens schepen van Financiën en voorzitter van het AGB Carl Verelst (CD&V) heeft de gemeente van de licentieaanvraag gebruikgemaakt om het één en ander op een rijtje te zetten met de voetbalclub. “We hebben een concessieovereenkomst, waarbij de club maandelijks een bedrag betaalt om gebruik te kunnen maken van de gemeentelijke infrastructuur. Door de bouw van de nieuwe tribune is het bedrag trouwens voor twintig jaar lang verhoogd. De betalingen zijn de laatste tijd inderdaad niet volgens de afspraken gebeurd, met een achterstal al”

Voorzitter Patrick Wijns van KSK Heist zegt dat de bouw van de nieuwe tribune van enkele jaren geleden financieel zwaar weegt. “De gemeente heeft die gebouwd, maar de kostprijs is door allerhande onverwachte problemen opgelopen van 850.000 naar 1,4 miljoen euro. Dat wordt nu ook doorgerekend in onze concessie. Tegelijk zien we een terugval in onze bezoekerscijfers. We lokken nu zo’n 700 mensen per thuismatch, terwijl er dat ten tijde van de vroegere tweede klasse een kleine duizend waren. Dat voelen we ook aan onze inkomsten. Daarom is deze spreiding tot 2023 een goede zaak voor ons”, klinkt het.

Bij ETA zijn ze niet akkoord. “Volgens ons gaat het om een overdreven voorkeursbehandeling. Ook andere clubs zitten in de problemen en komen om hulp vragen, maar zonder resultaat. Zo vroeg ijshockeyclub Olympia Heist al om financiële steun. Ook volleybalclub Mendo Booischot deed hetzelfde, zonder resultaat. Intussen zien we hoe KSK Heist wél alles gedaan krijgt.”

“Als bestuur proberen we altijd het juiste evenwicht te bewaren”, antwoordt Carl Verelst. “Langs de ene kant zijn we heel blij met een voetbalclub van dit niveau, langs de andere kant moeten we ook waken over dat de afspraken correct nagekomen worden. We geven dus geen enkele club een voorkeursbehandeling.”

Bron: HNB

Plaats reactie