Nieuwe concessieovereenkomst voor KSK Heist

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2356
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Nieuwe concessieovereenkomst voor KSK Heist

Bericht door Dabo »

Afbeelding

Bron: HNB

Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2356
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Nieuwe concessieovereenkomst voor KSK Heist

Bericht door Dabo »

Beste speler, ouder, trainer, afgevaardigde, vrijwilliger...


In de pers verscheen er vorige week een artikel over de hernieuwde concessieovereenkomst gesloten tussen de gemeente Heist-o/d-Berg en K.SK. Heist.

Deze hernieuwde concessie loopt tot 2034 en geeft onze club de zekerheid dat we kunnen blijven gebruikmaken van het Gemeentelijk Sportcentrum voor de volgende 15 jaar!

We wensen hierbij meer achtergrond en informatie te geven over deze hernieuwde concessieovereenkomst.

De vorige overeenkomst met het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf, de eigenaar van het Sportcentrum) dateert van 2012, op een moment dat het eerste elftal door de opeenvolgende sportieve successen in 2de klasse uitkwam. Om de infrastructuur in overeenstemming te brengen met de noden van 2de klasse (o.a. licentievoorwaarden) werd samen met de gemeente besloten om een nieuwe tribune te bouwen. De kostprijs hiervan diende door de club, middels een nieuwe concessieovereenkomst, integraal te worden terugbetaald over een periode van 20 jaar. De uiteindelijke kostprijs van de tribune lag evenwel 40% hoger dan eerst voorzien, waardoor het door K.SK. terug te betalen bedrag evenredig steeg.

Daarbovenop bekostigde K.SK. ook de volledige inrichting van de nieuwbouw (een extra investering van + 150.000 euro).

Omdat de actuele toestand van het Sportcentrum vandaag niet meer overeenstemt met de realiteit, werd er besloten om de concessie aan te passen naar de huidige toestand. Zo wordt er, in onderling overleg tussen de gemeente en K.SK., geen gebruik meer gemaakt van of geïnvesteerd in de A-kantine, de oude Club 50 en de B-kantine. Dit ligt volledig in lijn met de plannen die de gemeente heeft met de ruimere omgeving (o.a. nieuw zwembad, …). Deze gebouwen maken nu dan ook geen deel meer uit van de hernieuwde concessieovereenkomst, wat resulteert in een prijsverlaging. Tegelijk werden ook verdere afspraken gemaakt en vastgelegd in de overeenkomst, onder andere in verband met het gebruik van de accommodatie door de gemeente zelf of derden.

Als K.SK. zijn we zeer tevreden dat er een nieuwe start kon worden genomen. Door de ondertekening van deze aangepaste overeenkomst, die loopt tot 2034, hebben we op lange termijn zekerheid over onze locatie en infrastructuur.

Als club zijn we fier dat we bij de beste amateurclubs van het land behoren en over een fantastische jeugdwerking, damesafdeling, veteranenploeg en G-afdeling beschikken. Dit is enkel mogelijk door een nauwe samenwerking met een aantal partners. De gemeente is hierbij zeker een heel belangrijke partner. We zijn de gemeente Heist-o/d-Berg dan ook zeer dankbaar voor de constructieve gesprekken die geresulteerd hebben in deze overeenkomst en kijken uit naar het verderzetten van onze samenwerking.

Het bestuur van K.SK. Heist

Plaats reactie