Eerste Amateur 2020/2021

Leocannaerts
Berichten: 30
Lid geworden op: 07 apr 2013, 20:58

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door Leocannaerts »

Dabo schreef: 15 jun 2020, 19:02 Naamsverandering van onze reeks werd goedgekeurd op de vergadering van de Hoge Raad van de KBVB.

De naam “amateurs” dekt niet echt meer de lading omdat de licentievoorwaarden een minimumaantal semi-profs verplicht.

Vanaf nu heet de reeks 1ste Nationale.
We promoveren weeral
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door Dabo »

Nieuws over 'de Zeunen'.

Lierse K. krijgt compleet ander gelaat en laat achttien spelers vertrekken

Twee dagen voor de eerste training laat Lierse K. in zijn kaarten kijken wat de kern voor volgend seizoen betreft. In zijn drang om een nieuw rampjaar te vermijden halen de Pallieters de bezem grondig door de selectie. Nadat de voorbije weken een tiental nieuwkomers werden aangekondigd, moet nu ook een dozijn eindecontractspelers de club verlaten.

Lierse krijgt weldra een compleet nieuw gezicht. De jongste weken al lieten de Lierenaars een tiental nieuwe jongens aanrukken, niet zelden met een staat van verdienste in 1B. Dat die veelvuldige personeelswijzigingen een impact zouden hebben op de huidige kern was toen al duidelijk. Maar pas maandag kwamen de Pallieters officieel met een waslijst aan vertrekkers naar buiten.

Al een poosje was duidelijk dat Lierse afscheid zou nemen van Yoni Buyens en Thomas Wils, twee clubjongens die na de jaarwisseling al in ongenade waren gevallen. Maar ook Jonas Vinck mag in zijn tweede ambtstermijn al na één seizoen opkrassen. Te duur, te weinig rendement. Voor Kino Delorge, Youssef Boulaouali, Matthiece Nelissen, Augusto Da Silva, Nick Kuijlaars, Jordi Maus en de doelmannen Thibaut Rausin, Bo Geens en Thomas Rosala (allen einde contract) werden intussen al vervangers aangetrokken. Jasper Sols kreeg ondanks een nog lopende verbintenis eerder al te horen uit te mogen kijken naar een nieuwe uitdaging en trok naar Dessel Sport. Jonathan Kindermans verkoos dan weer zelf op een lager niveau te gaan voetballen, terwijl Seppe Maesen meer aan spelen wou toekomen en die kansen bij SK Heist hoopt te krijgen. Kassim Doumbia en Francesco D’Onofrio waren eerder al afgeschreven. Het contract van huurling Alessio Allegria werd niet verlengd.

Ondanks het veelvuldige komen en gaan is de activiteit op het Lisp nog niet ten einde. Zo wordt er zeker nog een bijkomende spits aangetrokken en daarnaast ook nog uitgekeken naar een aanvallende middenvelder. Voor de Lierenaars blijft het vandaag overigens ook nog onduidelijk in welke reeks de club straks uitkomt. Wordt er in 1A volgend seizoen toch nog met 18 clubs gevoetbald, dan neemt Lierse immers een vrijgekomen plaats in 1B in. Anders willen de Pallieters een rol van betekenis vertolken in eerste nationale, de vroegere eerste amateurklasse.

Bron: HNB
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door Dabo »

KSV Roeselare is zo goed als gered

Nee, KSV Roeselare gaat niet dood. Meer zelfs, het ziet er naar uit dat de club weer springlevend is.

Gisterenavond zou alles definitief op papier worden gezet over hoe de toekomst van de club er zal uitzien. Het is de in Roeselare goed gekende Diederik Degryse die aan de basis ligt van de doorbraak. Degryse is een ex-commercieel manager van Knack Volley Roeselare en eigenaar van Vicelis. Hij is een specialist in het verwerven van sportsponsoring en was al in meerdere sporten actief. Ditmaal zocht hij een groep lokale ondernemers bijeen die KSVR nieuw leven wilden inblazen. Zij zouden ervoor zorgen dat de huidige schulden weggewerkt worden en bereikten ook een akkoord met de Chinese eigenares Dai, die samen met haar familie zou blijven investeren in de club maar ook een deel van de aandelen zou afstaan. Goed nieuws dus, ook voor de jeugd, die klaar is om nog deze maand weer van start te gaan.

Stijn Meert en Yves Olivier

Stijn Meert, twee seizoenen geleden nog verantwoordelijk voor de jeugd, zou terugkeren naar Schiervelde. Meert zou co-trainer worden en ook weer voor de jeugd gaan werken. Er zijn al contacten gelegd met een nieuwe trainer en men is ook al bezig met de samenstelling van een spelersgroep.

Van de mensen die de afgelopen jaren de dienst uitmaakten, zouden de meesten verdwijnen. Enkel voorzitter Yves Olivier zou bij de werking van de club betrokken blijven. (kv)

Bron:HNB
Johan Gazon
Berichten: 569
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door Johan Gazon »

Zo blijft het dus wachten voor de 16 ploegen (Roeselare, Winkel Sport, Dender, Francs Borains, La Louvière Centre, Olympic Charleroi, Rupel Boom, Lierse K, Heist, Dessel, Thes Sport, Patro MM, Visé, FC Luik, Tienen en Knokke) uit 1e nationale, waar de competitie op 12 en 13 september zou moeten beginnen... (gelezen op voetbalexpress.be)

Als je zo dit lijstje van tegenstanders ziet, komen er wel leuke wedstrijden voor KSK Heist !
Mijn voorkeur gaat naar: Roeselare, Dender, Olympic Charleroi, Rupel Boom, Lierse K., Dessel, Thes Sport, Patro MM, FC Luik en Knokke.

Misschien wat in de glazen bol kijken ??? Welke is jullie titelfavoriet ? Welke is de daler ?
Johan Gazon
Berichten: 569
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door Johan Gazon »

Eigenlijk vallen de verplaatsingen nog mee in afstand, als je bijgevoegd landkaartje ziet !!! Buiten Francs Borains, La Louviere en Charleroi, vallen de afstanden nog mee. Knokke is ook wat verder, maar de heer Lippens heeft ons beloofd dat we in zijn tuinhuisje mogen overnachten !! :roll:
Geografische ligging tegenstanders (1).png
Geografische ligging tegenstanders (1).png (155.73 KiB) 8122 keer bekeken
eSKaa
Berichten: 1393
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door eSKaa »

Enkele bedenkingen, Gazon..

Jostes:
Tijd om uw aardrijkskunde wat op te frissen:
Van Heist naar...
--> Francs Borains: 130 km (1u45m)
--> La Louviere: 101 km (1u20m)
--> Ol Charleroi: 110 km (1u25m)

--> St.Eloois Winkel: 150 km (2u)
--> SV Roeselare: 166 km (2u)
met de auto uiteraard, met de bus kletst ge overal maar een half uurke bij (pisstop en zo)
Ik kijk meer op naar verplaatsingen als Roeselare en Winkel, dan La Lou en consoorten..

Twoddes:
Als je praat over 'mijn voorkeur gaat uit naar', op wat vlak bedoel je dat dan?

Deddes:
Mijn titelkandidaten zijn nog een relatief grote groep. Eerder 'wie verwacht ik bovenaan':
-Knokke FC
-L Kempenzonen
-Patro

Subtop:
-Roeselare
-Thes
-Dessel
-Heist
-Tienen

Onderste regionen:
-Winkel Sport
-La Louviere
-Ol. Charleroi
- FC Luik

Maar het verleden heeft al meermaals bewezen dat ik er geen kl**** van ken, en dat het helemaal anders kan lopen. Voor KSK hoop ik op een rustig seizoen in de middenmoot, en als dat niet kan, niets minder dan de titel.
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door DAVILA »

Om een goeie inschatting te kunnen maken moet men de transfer activiteiten van de teams onder ogen zien.

Je kan dat vinden op www.transfermarkt.nl

Om het gemakkelijk te maken surf naar:

https://www.transfermarkt.nl/eerste-kla ... ewerb/BEL3

en kies seizoen 20/21 en 'tonen'
Johan Gazon
Berichten: 569
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door Johan Gazon »

Aan eSKaa :

Jostes: Dat is niet mijn fout dat ik geen kl**** van aardrijkskunde ken...de " montblanc", de leraar aardrijkskunde die zo wit of grijs eruitzag als een duif, stuurde mij altijd op de gang tijdens zijn lessen. Als ge nog niet kunt verdragen dat ik eens "tuttefrut" op zijn stoel heb geplakt !!?? :mrgreen:

Twoddes: met mijn voorkeur bedoel ik de aangename rit er naar toe en ook de sfeer daar en de frisheid van de pintjes !!

Deddes: Moeielijk te voorspellen...maar ik denk dat Knokke zich uitgebreid versterkt heeft.... Davila help ons !!

Dat ze rap maar met voetbal beginnen, want ik begin verschrikkelijke ontwenningsverschijnselen te vertonen !! Is het trouwens normaal dat ik met een voetbal in mijn bed ga liggen ?? :roll:
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door DAVILA »

Knokke speelde los kampioen maar titel favoriet zou ik ze nu direct niet noemen.
De grootste naam die ze binnenhaalden is Nico Binst. Die scoorde in zo’n 185 matchen in nationale een 70-tal goals, de helft bij Hamme in derde klasse.
Bij Antwerp in twee seizoenen 9:goal, bij Lierse in 1 jaar 4 goals, ook RWDM was geen succes. Verleden jaar bij Boom 9 goals, amper 2 meer dan Orye bij ons...
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door DAVILA »

Wat wel opvalt in het transfer overzicht in onze reeks:grote namen zakten tot nog toe (voorlopig)niet af naar eerste nationale.
De meeste ploegen recruteerden in eerste nationale en vooral in tweede en zelfs derde nationale...
eSKaa
Berichten: 1393
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door eSKaa »

Johan Gazon schreef: 17 jul 2020, 14:01
Twoddes: met mijn voorkeur bedoel ik de aangename rit er naar toe en ook de sfeer daar en de frisheid van de pintjes !!
Met pintjes is elke rit aangenamer he :-)

Qua (supporters)sfeer zijn de meesten wel tegenvallers. Luik, Patro, Lier, en mss Tienen of La Louviere. Daar is mss nog wat sfeer te rapen..

Ikzelf probeer dit jaar het aantal verplaatsingen wat te beperken. Ik heb me voorgenomen er enkele uit te pikken die ik zeker niet wil missen:

-La Louviere: nog nooit geweest, daarom.
-Knokke: nieuw stadion, wil ik wel eens bekijken.
-Lier: omdat het vlakbij is

Voor de rest zie ik wel. In Roeselare en Winkel zien ze mij niet snel meer denk ik. Olympic ook niet, vorig jaar geweest, wat een droevige bedoening. Ik gok op quasi dezelfde situatie bij La Lou. De anderen, dat hangt af van het speelmoment of de inzet (een beslissende matcht voor eindronde of degradatie zal ik altijd proberen bij te wonen)
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door Dabo »

Mandel United neemt in 1e Nationale als VV-ploeg de plaats in van Lierse K,

RFC Wetteren stijgt van de 3e Afdeling VV naar de 2e, KFC Nijlen gaat naar de 3e Amateurs, provincialer KSK Kalmthout van 2e naar 1e provinciale, Sporting Tisselt van 3e naar 2e provinciale en K Nieuwmoer FC van 4e naar 3e provinciale.

Dat zou dus ook betekenen dat alle reeksindelingen van hoog naar laag opnieuw moeten bepaald worden, en dat alle kalenders opnieuw moeten opgesteld worden, zowel nationaal als provinciaal.

We gebruikten eerder vandaag ook al even de term "Kafkaiaans", en vermits ook Westerlo, Roeselare, UR Namen en Virton zich nog zullen roeren kan er nog vanalles gebeuren eer we terug aan het voetballen zijn.

Bron: voetbalexpres
Westen (Roeselare)
Berichten: 28
Lid geworden op: 02 mei 2014, 11:30

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door Westen (Roeselare) »

Och. Ik denk dat de bestuursleden bij KSV Roeselare al meer dan content zouden zijn met een gesprekje met de Pro League en de KBVB. Dan kunnen ze aan de supporters die zich vragen stellen over de beloften van Club Brugge zeggen dat ze hun standpunt zijn gaan voorleggen.

Mochten ze toch verdere stappen ondernemen... Ik weet niet. Ik denk dat dit voor de meeste supporters niet moet. Het persbericht was mooi en duidelijk en voor de meeste was dit genoeg.

Maar ik vraag me af wat het La Louvière uit 2AM nog gaan doen. Hadden zij niet gezegd zich niet te laten doen?
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door DAVILA »

Mandel wordt de 16de ploeg in eerste nationale
RAAL LA Louviere neemt akte en beraadt zich
Wordt vervolgd ?
eSKaa
Berichten: 1393
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Eerste Amateur 2020/2021

Bericht door eSKaa »

RAAL La Louviere passeerde op 25 augustus een eerste keer bij de rechtbank van Bergen. Hier legde men de datum voor de pleidooien vast ivm de klacht die RAAL neerlegde. Ter herinnering: die mannen vinden dat zij recht hebben op een plek in 1e Nat, en niet Mandel Utd.
Pleidooien worden gehouden op donderdag 3 september. In de week die daarop volgt, verwacht men een uitspraak.

Als dit de competitiestart maar niet in gedrang brengt. Bij uitspraak in het voordeel van RAAL, zie ik Mandel nog in beroep gaan (als dat mogelijk is althans).
Wat een soep is dat toch allemaal. Hopelijk komend seizoen enkel stijgers/dalers op basis van resultaten.
Plaats reactie