Regioploegen

alle overige voetbalweetjes.
eSKaa
Berichten: 1385
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Regioploegen

Bericht door eSKaa »

Als ge eens naar een ploeg 'uit de geburen' gaat zien, of nieuwtjes daarover hebt of zo..
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Regioploegen

Bericht door Dabo »

Operatie redding ingezet: Houtvenne versterkt zich met Yves De Winter, Joeri Dequevy en Julien Vercauteren
“En we zijn met nog spelers in gesprek”

:roll: :o
Raul
Berichten: 149
Lid geworden op: 02 aug 2012, 08:47

Re: Regioploegen

Bericht door Raul »

Zaterdag nog naar Nijlen-Koersel gaan kijken: uitslag 5-2; het verschil was duidelijk.
Bij Koersel centraal in de verdediging: Ties Claes (toch een jaar of 3 bij ons geweest en enkele matchen in 1ste nationale op de teller)
Knap complex ook daar in Nijlen...
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Regioploegen

Bericht door Dabo »

Voetbalclub Molenzonen Hallaar ziet nieuwe toekomst in Itegem in rook opgaan: “Bitter en beschaamd”

Hallaar - Het wil maar niet lukken om een oplossing te vinden die voetbalclub Molenzonen uit de Heistse deelgemeente Hallaar een toekomstperspectief kan bieden. De gemeente en club werkten de voorbije maanden in alle stilte aan een plan om een sporthub in Itegem op de vroegere voetbalterreinen uit te bouwen, maar die plannen zijn nu in het water gevallen. Het bestuur van de voetbalclub laat weten dat het zeer ontgoocheld is, maar tegelijk wil blijven vechten voor de toekomst.

De saga rond Molenzonen, die spelen op gronden aan de Spekstraat in Hallaar die eigendom zijn van het OCMW van Lier, loopt al acht jaar. Na de eerste berichten over toekomstige bouwontwikkelingen in het gebied kon nog een verlenging tot eind 2026 bekomen worden. Maar een structurele oplossing kwam er tot op vandaag niet.

“Van januari tot nu werkte een delegatie intens met de gemeente samen om een sporthub uit te bouwen op de oude voetbalterreinen van Itegem. Meeting na meeting werd dit concreter tot plots vorige week het slechte nieuws als een donderslag bij heldere hemel binnenviel. Een andere Heistse voetbalploeg die nu al actief speelt op deze terreinen (KSK Heist, nvdr.) ging een langdurige verbintenis aan met de eigenaar van deze terreinen. En die eigenaar blijkt niet langer bereid tot een verkoop aan de gemeente. Onze oplossing blijkt nu een dode kip te zijn”, zeggen Rudy Vetters, Ronny Dockx en Sven Lambrechts namens het bestuur van de voetbalclub.

“We zijn bitter en beschaamd. Acht jaar is er hard gewerkt aan alle mogelijke scenario’s, maar is er niets bereikt. En dit in tegenstelling tot onze club die ondanks alle teleurstelling floreert als nooit tevoren. Ons eerste elftal speelt nu donderdag voor promotie naar tweede provinciale met eigen jeugd en spelers van Heist en directe omgeving. En dan spreken we nog niet over de jeugd die het seizoen afsluit met meer dan 250 leden. Dit seizoen hadden we zelfs 88 leden tussen 16 en 21 jaar oud, het zijn allemaal Heistse spelers die destijds in december 2014 mee de berg zijn opgestapt tijdens de protestmars om hun club KFCM Hallaar te redden.”

Geen schulden

De club besliste nu om de zoveelste mislukte poging naar buiten te brengen. “Dit zijn we verplicht aan al onze leden, supporters en talrijke sympathisanten. Dit met de hoop dat er alsnog een nieuwe oplossing kan bedacht worden voor het behoud van onze fijne club. En we maken een bedenking. Als een club als de onze, gerund door vrijwilligers, met focus op een zo laag mogelijke instapdrempel, zonder financiële schulden toch weg zou vallen, waar moeten al deze jonge voetballers dan gaan sporten? Zeker als je weet dat er minstens 500 woningen bij gaan komen in het centrum van Heist.”

“We zetten nu eerst onze voetbalactiviteiten voorop. De strijd om promotie nu donderdag en ons altijd succesvolle jeugdtornooi op 21 en 22 mei zijn onze eerste prioriteit. We gaan in consultatie met onze leden, bundelen onze meningen en vragen en spelen die door aan de gemeente. Eind juni is er onze algemene vergadering waar we de antwoorden op onze vragen gaan bespreken en dan volgt er verder nieuws”, besluiten Rudy Vetters, Ronny Dockx en Sven Lambrechts.

Bron: GVA
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Regioploegen

Bericht door Dabo »

K.SK. Heist nam kennis van de krantenartikels over de situatie van KFCM Hallaar en de bijkomende commentaren daarop.

Eerst en vooral wensen wij te benadrukken dat wij meeleven met 'de Molenzonen' (bij ons kent iedereen nog het verhaal van SV Heist of 'De Bos') en van ganser harte hopen dat de inspanningen van de gemeente toch nog tot een oplossing leiden.

Tegelijk is het jammer te moeten vaststellen dat sommigen, veelal zonder kennis van zaken, in het kader van deze problematiek nu plots met de vinger wijzen naar onze club.

Door een tekort aan ruimte op het Sportcentrum huurt K.SK. Heist de site in Itegem al sinds 2014; de voorbije seizoenen hebben wij de andere clubs van de gemeente overigens de mogelijkheid geboden om hier gebruik van te maken, wat zowel KFCM Hallaar als KSC Wiekevorst effectief hebben gedaan. Aangezien ons negenjarig contract ten einde liep, werd dit recent inderdaad verlengd. Als club werden wij echter op geen enkel moment in kennis gesteld, noch door KFCM Hallaar, noch door de gemeente, van de plannen die blijkbaar bestonden met deze site. De verlenging van ons huurcontract staat daar dan ook volledig los van.

K.SK. Heist hoopt dan ook dat het debat verder gevoerd kan worden met het oog op het vinden van een oplossing, zonder onterechte verwijten in onze richting. Als club zullen wij ook steeds openstaan voor gesprek.
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Regioploegen

Bericht door Dabo »

Tijd om te onderhandelen. Het ijzer is heet. Een mooi en kwalitatief synthetisch veld op ons A-terrein en misschien nog een andere compensatie en laat Itegem maar over aan de Molenzonen.

Wa denkte?
eSKaa
Berichten: 1385
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Regioploegen

Bericht door eSKaa »

Ik ben bijna akkoord met die zin :-).

Doe het woord 'synthetisch' er uit, en ik ben 100% akkoord. Kunstgras is voor hockey, niet voor voetbal :-p
DAVILA
Berichten: 4083
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Regioploegen

Bericht door DAVILA »

eSKaa schreef: 19 mei 2022, 20:34

Doe het woord 'synthetisch' er uit, en ik ben 100% akkoord. Kunstgras is voor hockey, niet voor voetbal :-p
Akkoord maar we spreken dan over een nagenoeg perfecte grasmat, weinig ploegen kunnen zich dat veroorloven. Hard bevroren velden, modderpoelen, koeienweiden enz. : leve daar het kunstgrasveld !
eSKaa
Berichten: 1385
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Regioploegen

Bericht door eSKaa »

Die hard bevroren velden, modderpoelen en patattenpleinen, die in de winter 3x anders kunnen liggen op 3 weken tijd, maken voetbal mede zo mooi. Ik zie Maxim Nys zijn schone tackles liever uitvoeren op ons zware patattenveld, dan op kunstgras.
Trouwens, de enige reden dat wij zo'n veld hebben, is omdat de gemeente nog eigenaar is van de velden he. Ik zou er vanuit gaan dat -zelfs al doet de club nu ook moeite- het er beter zou kunnen bijliggen als ze het zelf 100% voor het zeggen hadden.
En natuurlijk niet vergeten dat men indertijd het sportcentrum op de natste plek van Heist heeft gelegd, enkel om het prestige project Cultureem Centrum te kunnen bouwen int centrum. ;)
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Regioploegen

Bericht door Dabo »

OP het veld van Lyra Lierse in Berlaar wordt momenteel kunstgras geïnstalleerd. Je ziet het meer en meer.
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Regioploegen

Bericht door Dabo »

Heist koopt gronden van voetbalclub Molenzonen voor 1,48 miljoen euro: “Toekomst van de club aan de Spekstraat is verzekerd”

Een Halderse halleluja want er is een oplossing gevonden voor voetbalclub KFC Molenzonen Hallaar. Het lokaal bestuur van Heist-op-den-Berg zal het A-terrein, een stuk van het B-terrein en de parking van de club aan de Spekstraat voor 1,48 miljoen euro overkopen van het OCMW van Lier. Na acht jaar komt er zo een einde aan de onzekerheid die er binnen de club heerste.

De vraagtekens achter de toekomst van de voetbalclub op ‘t Spek gaan al mee sinds 2014. Het OCMW van Lier, dat al decennialang een deel van het terrein in haar portefeuille heeft zitten, maakte bekend dat het op termijn afstand wou doen van de bouwgronden waarop de parking, het A-terrein en een stuk B-terrein liggen. Bij de club gingen er alarmbellen af. Een Molenzonen-mars door het centrum van Heist-op-den-Berg, vele discussies op de gemeenteraad en onderhandelingen later, is er een oplossing gevonden. “We hebben een principeakkoord met het OCMW van Lier voor de aankoop van de gronden, die zo’n 20.000 m² groot zijn. Het gaat om een bedrag van 1.480.000 euro”, melden schepen van Ruimtelijke Ordening Sarah Wouters (Groen) en sportschepen Eva Van den Brande (Open Vld). “Over het dossier van de terreinen in Hallaar was geregeld overleg. Allerlei pistes werden grondig onderzocht en besproken met de betrokkenen. Telkens bleek het behoud van de terreinen de beste optie.”


Verkaveling onwaarschijnlijk

Een principeakkoord dus. Spreekt men dan in Heist niet voor zijn beurt? “De gemeenteraden van zowel Heist als Lier moeten het nog goedkeuren, maar dat zien we wel goed komen”, legt burgemeester Jan Moons (N-VA) uit. “Stel dat we binnen de 20 jaar de gronden verkavelen, dan gaat een deel van de winst richting Lier. Het OCMW van Lier wou zo een zekerheid inbouwen; dat we niet aan een goedkopere prijs bouwgronden aankopen. Een verkaveling is echter een onwaarschijnlijk scenario. Met de aankoop van de gronden willen we net de toekomst van de club verzekeren. Verkavelen is dus zeker geen optie, ook al omdat recreatiegronden in onze gemeente schaars zijn en we elke grond voor sportieve activiteiten dus wel kunnen gebruiken.”

Kippenvel

“Met de aankoop kan men bij Molenzonen eindelijk werken aan een langetermijnvisie. In het verleden plaatsten me bij de club steeds vraagtekens achter een investering voor de accommodatie, omdat er geen zekerheid was. Die is er nu wel”, geeft schepen van Financiën Carl Verelst (CD&) mee. Het stuk landbouwgrond dat vorig jaar door de gemeente werd aangekocht, in de hoop zo een oplossing te forceren voor de club, wordt opnieuw op de markt gezet. Op donderdagavond werden op de club de loftrompetten bovengehaald voor alle schepenen en bestuursleden van Molenzonen die in het verleden meewerkten aan het dossier. “De Spekstraat is nu eindelijk van ons. De laatste acht jaar volgde het ene slechte nieuwe na het andere. De moed zakte in onze schoenen, maar uiteindelijk kwam er dan toch goed nieuws uit de bus. Ik heb kippenvel, zo gelukkig ben ik”, aldus bestuurslid van KFCM Hallaar Sven Lambrechts.

Bron: HLN
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Regioploegen

Bericht door Dabo »

Urbain Spaenhoven wordt sportief adviseur bij KVC Wilrijk.
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Regioploegen

Bericht door Dabo »

Mariekerke-Branst (1e prov.) en Bornem (2e prov. A) hebben het licht op groen gezet om in de nabije toekomst samen te zitten over een eventuele samenwerking. Of die samenwerking ook zal leiden tot een fusie, moet op termijn duidelijk gaan worden.

"De intentie van beide clubs is om krachten te bundelen en zo kwalitatief voetbal voor de jongeren uit de eigen streek op lange termijn te kunnen garanderen. Beide besturen benadrukken voor een gezonde, lokaal verankerde club te willen gaan die klaar is voor de uitdagingen van morgen. Ze willen dit dan ook doen in nauw overleg met alle stakeholders en het gemeentebestuur van Bornem in het bijzonder", staat te lezen op de clubwebsite van KSV Bornem.

GVA
scheirske
Berichten: 100
Lid geworden op: 07 okt 2018, 11:23

Re: Regioploegen

Bericht door scheirske »

Dabo schreef: 21 jan 2023, 09:47 Urbain Spaenhoven wordt sportief adviseur bij KVC Wilrijk.
Is dat Beerschot Germinal Ekeren dan? :lol: :lol: :D
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 2979
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Verkoop voetbalveld Molenzonen aan Heist-op-den-Berg goedgekeurd

Bericht door Dabo »

OCMW-raad Lier heeft beslist om akkoord te gaan met de verkoop van de gronden van voetbalclub Molenzonen in de Spekstraat in Hallaar. De meerderheid van de stemmen op de gemeenteraad ging akkoord met de overeenkomst.

Het OCMW Lier was al langer eigendom van de voetbalgronden. Ze lieten eerder al weten dat ze afstand wilden doen van die gronden en een ontwikkelaar een groot woonproject er laten bouwen, met als gevolg dat Molenzonen dan zou moeten vertrekken. Die plannen gaan niet door, dankzij de verkoopovereenkomst tussen Lier en Heist-op-den-Berg.

De OCMW-raad besliste akkoord te gaan met de verkoop van het perceel aan de gemeente Heist-op-den-Berg aan de schattingsprijs van 1,48 miljoen euro, mits enkele voorwaarden. De gemeente moet uitdrukkelijk bevestigen dat er geen nieuw stratentracé op de grond zal worden voorzien, gezien de verkoop te gebeurt om voetballen en recreatie te laten verder bestaan op de huidige locatie. Het voorste deel, gelegen langs de weg, mag de eerste tien jaar niet ontwikkeld worden. Indien dat toch gebeurt, dient de gemeente Heist-op-den-Berg 300.000 euro, geïndexeerd volgens de ABEX-index, te betalen aan Lier. Het achterste deel mag de eerste twintig jaar niet ontwikkeld worden. Indien dat toch gebeurt, dient de gemeente de helft van de meerwaarde, conform de ABEX-index, aan het OCMW-Lier te betalen.

Bron: HLN
Plaats reactie