Supportersgeweld

Plaats reactie
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Supportersgeweld

Bericht door DAVILA »

De match Francs Borains - La Louviere moest gisteren gestaakt worden na 80’ bij een 3-1 stand.
De lieverdjes van La Lou die zich verleden week slecht behandeld vonden in Heist bestormden het terrein en trachten de thuis supporters aan te vallen.
Het kan verkeren zei Bredero…
scheirske
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 okt 2018, 11:23

Re: Supportersgeweld

Bericht door scheirske »

Voetbal een feest!
Tis erg aant worden.
Ge moogt dat niet luidop zeggen natuurlijk.
Maar tis toch weer in de Walen.🤔🤔
In Charleroi gisteren was het ook prijs.
Met vuurwerk en tennisballen notabene.
En dan stonden die nog ,verdiend,1-0 voor.
En dit door een paar nietsnutten.
Onbegrijpelijk.
Als ik dit in Mechelen zie,ik haal ze er zelf tussenuit.
Degoutant.
Maar 0-5 in de pocket en 3 punten dabei.
Maar liever niet op deze manier.
eSKaa
Berichten: 1393
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Supportersgeweld

Bericht door eSKaa »

En binnenkort mogen we allemaal enkel tickets kopen op naam, en wilt er niemand nog naar de voetbal komen zien..

Ik ben altijd een voorstander geweest van het gebruik van Pyrotechnisch materiaal. Uiteraard op voorwaarde dat daar op een normale manier mee wordt omgegaan, dwz: alles in het vak houden en zien dat ge geen anderen (eigen of uitsupporters) kwetst.
Vele ultra/sfeergroepen willen al jaren een 'normalisatie', want, zoals ze zelf zeggen: supporters zijn geen criminelen. Ze werken nu zichzelf tegen, want die fakkels op een plein liggen pleuren is een brug te ver.
Het enige dat ze nu zo creëeren is dat ze de 'gewone' supporter tegen zich in het harnas jagen, en uiteraard de club, want die krijgt een boete, verliest de punten,...

De bond zoekt nu de schuldigen, en dat gaat iedereen beïnvloeden, jammer genoeg. Al mogen ze wat mij betreft ook in eigen boezem kijken. Het idiote uitdelen van (willekeurige) SV's en onnodig hoge repressie heeft 0,0 resultaat gehad.
Die repressie heeft uiteindelijk geleid tot de huidige situatie. En let op mijn woorden: we zijn nog niet aan't einde, ook al kondigt men 'maatregelen' aan. Het gaat nog erger worden voor het betert.
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Supportersgeweld

Bericht door Dabo »

Niet alleen problemen in Charleroi: La Louvière-fans tonen hun lelijkste kant en bestormen het veld tegen Francs Borains

Nadat in Charleroi de wedstrijd definitief gestaakt werd door supporters, gebeurde enkele kilometers verderop in Francs Borains net hetzelfde. Fans van La Louvière toonde zich van hun lelijkste kant en bestormden het veld van de thuisploeg. Vervolgens vielen ze de thuissupporters aan. Net als op Mambourg was de scheidsrechter genoodzaakt om de wedstrijd definitief te staken.

Ook bij La Louvière rommelt het stevig. De ploeg speelde jaren geleden nog in eerste klasse, maar is ondertussen verzeild geraakt in Eerste Nationale. Daar stond vandaag de wedstrijd tegen Francs Borains op het programma.

Die wedstrijd leek, met nog tien minuten op de klok, op een 3-1-nederlaag af te stevenen voor La Louvière. Genoeg reden voor de uitfans om zich te misdragen. Een deel stormde het veld op en probeerde de thuisfans aan te vallen. De scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd te staken.

Voorzitter Bouchez: “Wij zullen altijd respect hebben voor onze concurrenten”

Georges-Louis Bouchez, voorzitter van Francs Borains, reageerde op de clubwebsite in een open brief op de gebeurtenissen. Daarin heeft hij niets dan lof voor zijn eigen supporters.

“Tien dagen geleden brachten we enkele supporters en de groepsleiders samen. De instructies waren duidelijk: aan de vooravond van een belangrijke week het beste beeld van de Francs Borains geven door het team onophoudelijk te steunen zonder het minste incident te veroorzaken”, klinkt het.

“Aan het einde van deze gekke week en met de schitterende overwinning tegen La Louvière was het doel bereikt. Onze supporters waren geweldig. Zingen van het begin tot het einde tegen OHL en niet reageren op provocaties tijdens de derby. Dankzij onze spelers en onze supporters hebben we bewezen dat voetbal vooral een feest is. Wij hebben onze waarden van werk, respect en inzet getoond aan onze kleuren. We moeten dit blijven doen om een zo goed mogelijk beeld van het voetbal en van onze regio te geven.”

“Francs Borains heeft en zal altijd respect hebben voor al haar concurrenten. Dit mag ons niet beletten de uitbarstingen te betreuren die gisteren aan het einde van de wedstrijd door de supporters van de bezoekende ploeg werden uitgelokt. Een dergelijk einde van de wedstrijd geeft niet alleen een afschuwelijk beeld van het voetbal, maar leidt ook tot inkomstenverlies voor onze club. Wij vragen gewoon dat iedereen hetzelfde respect toont dat wij hebben getoond en blijven tonen door nauw samen te werken met onze supporters”, aldus Bouchez.

Bron: GVA
scheirske
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 okt 2018, 11:23

Re: Supportersgeweld

Bericht door scheirske »

Bengaals vuur heb ik altijd wel sfeervol gevonden en nog...
Maar vuurwerk afschieten...tennisballen opt plein gooien...of iets anders.
Das een brug te ver.
Plaats reactie