RFC Liège – K.SK. Heist 0-0

Plaats reactie
Danneman
Berichten: 90
Lid geworden op: 12 aug 2013, 15:29

RFC Liège – K.SK. Heist 0-0

Bericht door Danneman »

Ik heb voor zondag 2 plaatsen in de auto vrij, zijn er die graag mee rijden?
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Club Luik-Ksk

Bericht door DAVILA »

Danneman schreef: 16 nov 2022, 08:09 Ik heb voor zondag 2 plaatsen in de auto vrij, zijn er die graag mee rijden?
Mooiste verplaatsing, volle bak en volop ambiance !
Een aanrader
scheirske
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 okt 2018, 11:23

Re: Club Luik-Ksk

Bericht door scheirske »

Geen buscmbi? 😂😉
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Club Luik-Ksk

Bericht door Dabo »

Zondag spelen we voor de 3de keer dit seizoen tegen de leider!

In een ongetwijfeld sfeervol Stade de Rocourt (Rue de la Tonne 80, 4000 Luik) zal ex-speler Florian Gendebien ons verwelkomen samen met zijn kompanen Jérémy Perbet, Benjamin Lambot, Kevin Debaty e.a. Ook in de staf heel wat bekende namen: Gaëtan Englebert, Eric Deflandre, onze ex-physical coach Sébastien Huyghe, Pierre Drouguet...

Laat er geen twijfel over bestaan: dit Rfc Liege is een op-en-top profclub met uitgesproken ambities. Ze hebben de meeste doelpunten gemaakt (37) en de minste tegen (6), verloren nog maar 1 keer en pakten thuis 16 op 18.

Zelf hebben we de voorbij weken natuurlijk ook al wel wat laten zien. Met 12 op 12 zetten we een knappe reeks neer (was geleden van 2019) en hebben we ons een weg gebaand naar de linker kolom. De ziekenboeg zit helaas overvol, maar dat heeft ons vorige week ook niet tegengehouden. Bijkomende aderlating is wel de schorsing van Sam Van Aerschot.

Een verplaatsing die zeker de moeite waard zal zijn! (Niet vergeten om daarna mosselen te komen eten op ons Mosselweekend) Minder weergeven.
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: 20/11/2022 – 15h00 RFC Liège – K.SK. Heist

Bericht door Dabo »

Heistcoach Jo Christiaens maakt zich klaar voor clash tegen FC Luik: “We wonnen al twee keer tegen de leider”

De motor is aan het draaien bij KSK Heist. De ploeg van T1 Jo Christiaens pakte recent twaalf op twaalf in eerste nationale en staat nu veilig in de buik van het klassement. Maar nu maakt ze zich klaar voor de clash tegen de leider. “Eigenlijk is dat de mooiste match van het seizoen.”

“We kenden een iets tragere start”, begint Christiaens. “Ik moest de nieuwe ploeg nog wat leren kennen. In het begin speelden we heel ­dominant voetbal, wat altijd risico’s inhoudt.”

Maar nu pakte Heist recent 12 op 12. Naast ­zeges tegen mindere goden als Hoogstraten en Rupel Boom won Heist van AA Gent én leider La Louvière. Alhoewel? “Rupel Boom en Hoogstraten staan misschien onderaan, maar iedereen die de wedstrijd heeft gezien, weet hoe moeilijk we het hadden tegen hen. Er zijn gewoon geen gemakkelijke matchen in de reeks. En ja, we winnen wel tegen ploegen die hoger gerangschikt staan, maar daartegen kunnen we beter ons spel maken. We wonnen niet voor niets twee keer van de leider. Eerst ­tegen Francs Borains en twee weken geleden ­tegen La Louvière. Misschien moet dat ook wel lukken tegen FC Luik.”

“In principe is dat een van de mooiste verplaatsingen van het seizoen: het publiek is daar een twaalfde man. Wij hebben daar niks te verliezen, we gaan volop genieten van die wedstrijd. Zij willen de eerste plaats – uiteraard – behouden – maar wij willen ook bewijzen dat we onze plaats in het klassement niet gestolen hebben.”

Overvolle ziekenboeg

En hoe staat het met de geblesseerden? Heist heeft een bomvolle ziekenboeg met Jef Colman, Yannis Augustijnen, Brent Peers en ga zo maar verder. “Komt daar ook nog eens bij dat Sam Van Aerschot geschorst is. En dan zijn er nog heel veel spelers die er niet bij gaan kunnen zijn… Het is extreem qua geblesseerden op dit moment, we kunnen een volledig kwaliteitsvol elftal opstellen, gewoon met spelers die er niet kunnen bij zijn. Gelukkig zijn er jongens die vooraf minder speelden die nu voluit hun kans wagen.”

Bron: HNB
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: RFC Liège – K.SK. Heist 0-0

Bericht door Dabo »

0-0 met een noodploeg.
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: RFC Liège – K.SK. Heist 0-0

Bericht door DAVILA »

Le RFCL a été accroché à domicile par le KSK Heist, malgré de nombreuses offensives.

Liège prenait le jeu à son compte dès le début de la partie et se forgeait plusieurs situations intéressantes. Il ne manquait qu’une pointure à Mputu pour conclure sur un bon centre de Gendebien (10e). Un tir enroulé de Reuten, des 20 mètres, était dévié de justesse par le gardien (14e). Une reprise de la tête de Perbet passait un rien au-dessus (35e). Il ne manquait que la finition au RFCL, Heist tenait bon.

La deuxième période se jouait sur le même mode : Liège dominait et Heist défendait tant bien que mal. Les offensives se multipliaient mais les Sang & Marine ne trouvaient pas l’ouverture et devaient finalement se contenter du partage face au mur bleu et blanc.

RFCL : Debaty, Nyssen, Van Den Ackerveken (85e Mouhli), Bustin, D’Ostilio, Reuten (70e Loemba), Merlen, Mouchamps (46e Prud’homme), Gendebien (85e Panepinto), Mputu, Perbet

Buts : x

Bron: site Luik

In het kort: Luik domineerde maar kon niey scoren. Heist hield goed stand en Luik kiep zich vast op een blauwwitte muur
Johan Gazon
Berichten: 569
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: RFC Liège – K.SK. Heist 0-0

Bericht door Johan Gazon »

De verplaatsing waard..goede sfeer van de Luik-supporters...de pintjes waren wel heel koud !
Balbezit was wel zeker voor Luik, maar scoren is precies niet gemakkelijk voor hen.
Onze verdediging stond pal , misschien ook met wat geluk...maar een voetbalwet zegt dat je het geluk moet afdwingen !
Opvallend bij KSK Heist: Oreye in een rol die hem goed ligt: bal controleren en een goede pass of doorkoppen naar onze snelle Troonbeeckx.
Sabhaoui blijft bevestingen. Onze volledige verdediging met uitblinkers: Nys, Wyns en Kobe Vande Cauter !
KSK Heist had wel enkele kansen om te scoren....maar dat zou wat teveel van het goede geweest zijn.
Niettemin een pracht-prestatie van onze ploeg...en dat met heel wat invallers en heel wat gekwetsten. Eigenlijk had ik een afslachting verwacht, maar dat leek heel wat mee te vallen. Belooft voor de volgende matchen.
scheirske
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 okt 2018, 11:23

Re: RFC Liège – K.SK. Heist 0-0

Bericht door scheirske »

Topresultaat.
Zaterdag aanwezig tegen de suikerjongens.
13 op 15 .
Wauw.
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: RFC Liège – K.SK. Heist 0-0

Bericht door Dabo »

Fel gehavend Heist pakt een punt op het veld van FC Luik: “We mogen trots zijn op dit resultaat”

Op het veld van leider Luik heeft Heist voor een kleine stunt gezorgd. Met liefst acht afwezigen op het veld graaide het bezoekende blok een onverhoopt punt mee.

“We mogen trots zijn op dit resultaat”, aldus Yousri Sabhaoui. “We hebben een goed blok gevormd en toch hebben we dit punt niet gestolen tegen één van de beste ploegen van de reeks. Natuurlijk had Luik het overwicht en zeker in de tweede helft waren ze beter, toen ze naar hun eigen supporters speelden. Wij hebben in de eerste plaats verdedigd en we probeerden er af toe uit te komen door Troonbeeckx aan te spelen. Grote kansen zijn er voor ons niet geweest, maar Luik kan ook niet zeggen dat ze veel kansen hebben gehad. We misten bovendien acht spelers, waaronder de geschorste Sam Van Aerschot. Aanvallend is hij toch van grote waarde is. Dan voelt deze puntendeling als een overwinning. We zijn ook al vijf wedstrijden ongeslagen, dat is een mooi reeksje.”

Ook assistent-trainer Glenn Liekens was heel tevreden: “We hebben het heel goed gedaan, wie had zo’n resultaat verwacht? Er is maar één woord voor: schitterend. We moesten het balbezit wel aan de thuisploeg laten, maar om nu te zeggen dat Luik ons verpletterde qua dominantie? Ik vond ze eerder steriele druk uitoefenen. Natuurlijk moet je altijd waakzaam zijn met iemand als Perbet in de spits. Gelukkig had hij niet zijn dagje en ontbrak de echte scherpte aan hun kant. Van de lange lijst geblesseerden zie ik er niet heel veel terugkeren. Van Aerschot komt uit schorsing, maar nu pakten Benhamou en Troonbeeckx hun derde gele kaart”, weet ook de T2. (gf)

Bron: GVA

-----------------------------------

Gehavend KSK Heist pakt punt in Luik: “Perbet uit de wedstrijd gehouden, dat is onze verdienste”

EEen punt pakken op het veld van Luik, de leider in eerste nationale? Daar draait KSK Heist zijn hand niet voor om. Een waslijst aan geblesseerden of niet, Heist pakt momenteel punten aan de lopende band. Dertien in vijf wedstrijden, goed voor een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag. Zondag speelde Heist 0-0 gelijk op het veld van Luik, een resultaat waar iedereen vooraf had voor getekend.

De waslijst aan gekwetsten blijft lang. Zondag speelde Heist met de youngster Rayane Hannach, voor het eerst aan de aftrap, en, bij afwezigheid van Brent Peers, Kobe Lemmens in de basis. Desondanks wordt er toch een resultaat neergezet, zelfs tegen een topper uit de reeks. Toppers liggen Heist blijkbaar goed, want eerder werden er ook al punten gepakt tegen Francs Borains (toen leider), La Louvière (toen leider), de Gentse beloften en nu Luik. 10 op 12 in die topwedstrijden, knap!

Hoe doen jullie dat, vroegen we aan Kobe Lemmens. “Goed in blok voetballen, hé. En ze niet in hun spel laten komen. We waren op voorhand ook goed verwittigd om er de flankvoorzetten zoveel mogelijk uit te halen, want met Perbet hebben ze natuurlijk iemand die zich vaak gevaarlijk aandient met het hoofd. Maar Perbet hebben we amper gezien. Hij was niet echt gevaarlijk, en dat was dan toch onze verdienste. Ja, we hebben inderdaad een waslijst aan afwezigen, maar dan beschikken we ook nog over andere jongens die nu een kans krijgen en die het ook goed doen. Ik reken mezelf daar ook nog toe. Zelf ben ik in eerdere wedstrijden al enkele keren aan de aftrap mogen verschijnen, maar in Luik stond ik zelfs centraal achterin bij afwezigheid van Brent.”

Vijf keer ongeslagen

Jullie zijn nu vijf wedstrijden ongeslagen, en staan op drie punten van de vijfde plaats. Fantastisch toch? “Zeker. Nog vier wedstrijden tot aan de winterstop. Stel je nu eens voor dat we die nog alle vier zouden winnen. Waar staan we dan? Maar laat ons vooral niet gaan dagdromen, maar gewoon verder werken zoals we bezig zijn. De sfeer zit goed, de feestjes op de bus zijn leuk, en de supporters zijn content. Wat kunnen we ons nog meer wensen?”

FC Luik: Debaty, Bustin, Van Den Ackerveken (85’ Panepinto), Reuten (70’ Loemba), Mputu, Gendebien (85’ Mouhli), Mouchamps (46’ Prudhomme), Merlen, Nyssen, Perbet, D’Ostilio.

KSK Heist: F. Van Aerschot, Wijns, Nys, Sabhaoui, Carrasco (46’ Ulenaers), Benhamou (91’ Bouzerda), Hannach, Orye, Lemmens, Troonbeeckx, Vande Cauter.

Geel: Bustin, Reuten, Sabhaoui, Ulenaers, Benhamou, Troonbeeckx.

Bron: HLN
Danneman
Berichten: 90
Lid geworden op: 12 aug 2013, 15:29

Re: RFC Liège – K.SK. Heist 0-0

Bericht door Danneman »

Johan Gazon schreef: 20 nov 2022, 19:43 De verplaatsing waard..goede sfeer van de Luik-supporters...de pintjes waren wel heel koud !
Balbezit was wel zeker voor Luik, maar scoren is precies niet gemakkelijk voor hen.
Onze verdediging stond pal , misschien ook met wat geluk...maar een voetbalwet zegt dat je het geluk moet afdwingen !
Opvallend bij KSK Heist: Oreye in een rol die hem goed ligt: bal controleren en een goede pass of doorkoppen naar onze snelle Troonbeeckx.
Sabhaoui blijft bevestingen. Onze volledige verdediging met uitblinkers: Nys, Wyns en Kobe Vande Cauter !
KSK Heist had wel enkele kansen om te scoren....maar dat zou wat teveel van het goede geweest zijn.
Niettemin een pracht-prestatie van onze ploeg...en dat met heel wat invallers en heel wat gekwetsten. Eigenlijk had ik een afslachting verwacht, maar dat leek heel wat mee te vallen. Belooft voor de volgende matchen.
k vond Kobe Lemmens ook sterk in de verdedeging,ze hebben allemaal hunne kop er voorgelegd!
Plaats reactie