G-ploeg van KSK Heist traint samen met A-kern: “Drukke week voor onze G-spelers”

Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

G-ploeg van KSK Heist traint samen met A-kern: “Drukke week voor onze G-spelers”

Bericht door Dabo »

De G-ploeg van KSK Heist trainde donderdagavond mee met de A-kern. De spelers hadden er dan al een week met leuke activiteiten opzitten. Zo mochten ze zaterdag mee het veld oplopen tijdens de wedstrijd van de eerste ploeg, speelden ze zondag een wedstrijd tegen Sinterklaas en zijn roetpieten en was er dinsdag een kerstfeest.

“Het is een drukke week geweest voor onze G-spelers”, bevestigt Roel Grant, woordvoerder van KSK Heist. “Ons kerstfeest kon de voorbije jaren niet doorgaan. Fijn dat het nu wel weer kon. Piet den Boer was er aanwezig als vertegenwoordiger van de Special Olympics en als eregast. Ook trainen met de eerste ploeg is toch wel bijzonder voor onze G-sporters.”

Nieuwe trainer

De Heistse G-ploeg telt zeventien mensen met een mentale beperking. Ze trainen op woensdagavond en spelen heel geregeld wedstrijden op zondagvoormiddag. “Op 28 januari plannen we een G-toernooi in De Sporthal”, deelt Grant nog mee. “Corona is voor onze G-ploeg zeker lastig geweest, maar intussen zien we toch weer wat aangroei van spelers. Iedereen is in principe welkom om eens te proberen. Dat gebeurt altijd goed begeleid.”

Intussen heeft de Heistse G-ploeg met Chris Royberghs een nieuwe trainer. Hij volgde na een aantal jaren Laurens Van Genechten op in die functie. “Chris neemt al jaren ontelbare taken voor zijn rekening binnen de club”, zegt Grant. “Hij is jeugdtrainer en jeugdcoördinator geweest, heeft gescout voor de eerste ploeg en stond ook twaalf jaar achter de toog in ons café. Hij is heel erg toegewijd en is ook lid van het jeugdbestuur.”

Bron: GVA
Plaats reactie