KSK Heist begeleidt piepjong voetbaltalent tijdens krokusstage: “Voor het eerst ook zomerstage in juli”

Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

KSK Heist begeleidt piepjong voetbaltalent tijdens krokusstage: “Voor het eerst ook zomerstage in juli”

Bericht door Dabo »

Ruim veertig kinderen tussen 5 en 15 jaar namen tijdens de krokusvakantie deel aan een voetbalstage bij KSK Heist. De club begon vorig seizoen met het initiatief en voegt dit jaar naast de bestaande paas- en herfststages ook nog een zomerstage aan het aanbod toe. Voor de deelnemers werd het een leerzame ervaring op en naast het plein.

“Onze eerste krokusstage vond vorig seizoen nog op het nippertje van coronaperikelen plaats”, vertelt Roel Grant, woordvoerder van KSK Heist. “We organiseerden het toen heel voordelig en konden op meer dan honderd deelnemers rekenen. Nu vroegen we een normale prijs en klokten af op ruim veertig deelnemers, met ongeveer een evenredige verdeling tussen spelers van KSK en deelnemers van buitenaf. Wat inzet van trainers betreft, is dat een prima aantal. Voor en na de stage was er opvang voorzien.”

Naast het veld wisten de deelnemers zich ook te amuseren. Zo stond er donderdag onder meer een zwempartij ingepland. “Per editie bekijken we wat we er extra in kunnen stoppen”, zegt Grant. “Vorig jaar was er bijvoorbeeld een keepersdag. Die was nu niet voorzien, maar kan eventueel nog wel terugkomen. Omdat er in de zomer weinig van deze soort voetbalstages te vinden zijn in de buurt, voegen we er nu ook voor het eerst eentje toe tijdens de eerste week van juli. We hebben de indruk dat daar zeker vraag naar is.”

Bron: HNB
Plaats reactie