KVK Tienen – K.SK. Heist 1-1

Alles over de wedstrijden van Ksk Heist.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3005
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

KVK Tienen – K.SK. Heist 1-1

Bericht door Dabo »

M A T C H D A Y ! ! !
💙⚽🤍⚽💚
Vandaag beginnen we eindelijk aan de competitie. Om 20u geven we KVK Tienen Official partij op zoek naar de eerste punten van het seizoen.

Komaan, SK!
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3005
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: 30/8 om 20u: KVK Tienen – K.SK. Heist

Bericht door Dabo »

ONZE PROGNOSE: Als gouden spitsenduo vervangen kan worden, moet KSK Heist zich opnieuw in linkerkolom nestelen

Heist - Na een reeks oefen- en bekerwedstrijden begint woensdagavond in eerste nationale de nieuwe competitie 2023-2024. Voor een replica van vorig seizoen zou SK Heist zonder twijfel tekenen. De club werd zesde, en zette ondertussen een reeks van zestien ongeslagen wedstrijden neer, een clubrecord. De nieuwe jaargang begint met een verplaatsing naar Tienen.

Zo was het vorig seizoen

Het was een prachtjaar voor SK Heist, op alle vlakken. Zo mooi zelfs, dat evenaren of beter doen al een hele klus wordt. Aanvankelijk trok de competitie zich moeizaam op gang, maar onder de nieuwe trainer Jo Christiaens vond het team na enkele weken de juiste drive en was er een poos geen houden meer aan. Liefst zestien opeenvolgende wedstrijden werd er niet verloren, een clubrecord. De mooie resultaten stapelden zich op en Heist drong zowaar de top vijf binnen. Het accent lag op aanvallend voetbal – verzorgd en gedurfd. Zo bleef het maar duren tot de eindstreep in zicht kwam. Naar het einde toe werd wat gas teruggenomen. De resultaten waren minder opvallend, maar toch hing er nog steeds een geweldige sfeer.

Zo verliep de voorbereiding

Een voorbereiding waarin niet heel veel matchen werden gespeeld. Heist opende met een 0-1-nederlaag tegen Jong Genk. Een wedstrijd waarin aanwinst Quinten Van Goylen (Lyra-Lierse) uitviel. Vervolgens werd van Lyra-Lierse met 2-0 gewonnen in een wedstrijd waarin Heist behoorlijk voetbal op de mat bracht. Verder volgden een nederlaag tegen Belisia Bilzen (3-2), winst tegen FC Berlaar-Heikant (1-2), Rupel-Boom (0-5) en Hooikt (0-6). In de eerste officiële match, de vierde ronde van de Beker van België, werd 4-2 verloren tegen derdenationaler Crossing Schaarbeek. Een frustrerende namiddag in Brussel. Enkele dagen voor het begin van de competitie sloot Heist het oefenprogramma af tegen ASV Geel met een 2-1-overwinning.

Dit gebeurde er op transfervlak

Grootste aanwinst voor SK Heist is de 22-jarige aanvallende middenvelder Quinten Van Goylen (Lyra-Lierse). Helaas blesseerde hij zich in de match tegen Jong Genk. Hij miste daardoor de hele voorbereiding, en het zal nog een tijd duren vooraleer we hem aan het werk zien. Naast Van Goylen komen ook Mike Smet (FC Dender), een man met een brok ervaring, en Jasper Goossens (Beerschot U23) erbij. Voorts werd de kern in de breedte versterkt met Mathis Heyselberghs (Lierse Kempenzonen), Bruno Imaranakhua (Antwerp U18) en Glenn Van Hout (beloften Westerlo). Nieuw is ook trainer Sepp De Roover. Na Christiaens koos Heist opnieuw voor een jonge coach. De 38-jarige De Roover trainde vorig seizoen de beloften van Lierse Kempenzonen, daaarvoor Wezel Sport.

Bij de vertrekkers springen in de eerste plaats Nicolas Orye en Sam Van Aerschot (Lokeren-Temse) in het oog. De twee aanvallers waren samen goed voor 25 doelpunten. Vooral Van Aerschot maakte vorig seizoen echt indruk als polyvalente speler die soms zelfs als flankverdediger werd gedepanneerd. Ook Jawad Absisan (Crossing Schaarbeek) verliet de club nadat hij enkele jaren in Heist op het middenveld de lijnen uitzette.

Onze prognose

Negende plaats. Kan SK Heist de 61 punten van vorig seizoen evenaren? Er waren toen wel twee ploegen en vier matchen meer te spelen, maar toch... 61 punten is veel. De lat ligt op dat vlak hoog, Wie gaat de 25 doelpunten van Nicolas Orye en Sam Van Aerschot maken? Zuivere doelpuntenmakers heeft de club niet meteen gestrikt. Veel hoop rust op de schouders van Jef Colman. Die miste vorig seizoen meer dan de helft van de wedstrijden in zijn eerste jaar Heist door een schedelbreuk. Maar als Colman laat op het seizoen zijn opwachting maakte, dan scoorde hij. Een heel intelligente voetballer met een neus voor doelpunten en niet zelfzuchtig, dat bewijzen zijn assists. Mathieu Troonbeeckx, vorig jaar 14 keer gescoord, ook niet vergeten. Heist heeft geen slecht team, maar de vraag is hoe vaak ze de weg naar het net vinden.

Reactie van de trainer

“Ik ben niet ontevreden over de voorbije weken”, zegt Sepp De Roover. “We hebben bij vlagen goeie dingen laten zien. Ik zag prima helften van mijn team, nu moeten we van één goeie helft twee helften zien te maken. Het uitvallen van Van Goylen was in de eerste plaats jammer voor de speler zelf. Ik miste in de hele voorbereiding maar één speler door blessure. Daar mag ik dus niet over klagen. En waar we eindigen? Eerlijk, daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ook niet met deze negende plaats als prognose. Wat nu telt is Tienen en dan Winkel Sport. In deze reeks is het niet makkelijk om de sterktes en zwaktes van de tegenstanders nu al in te schatten. We zijn volop bezig met scouting en beelden bekijken. Vraag me nu echt niet waar we zullen uitkomen. Ik kan er geen antwoord op geven.”

Bron: GVA
Johan Gazon
Berichten: 576
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: 30/8 om 20u: KVK Tienen – K.SK. Heist

Bericht door Johan Gazon »

Even onze tegenstrever van vandaag uitlichten ! Welke spelers komen we tegen bij KVK Tienen.

Transfers seizoen 2023-2024
Inkomende transfers: Tibe Vanhaeren (aanvaller, U23 OH Leuven), Vincent De Vos (middenvelder, U23 STVV), Gil Vandamme (middenvelder, U23 Lommel SK), Aladin Bizimana (doelman, RFC Warnant), Senne Ceulemans (middenvelder, KV Mechelen), Joachim Ngongo (aanvaller, FCV Dender EH), Salomon Nirisarike (verdediger, zonder club), Ayoub El Harrak (middenvelder, URSL Visé)

Blijven of verlengden hun overeenkomst: Matisse Bergiers, Lucas Chantrain, Pieter Jochmans, Ferre Maho, Daan Matterne, Hannes Meeus, Amardeep Singh, Andries Claes, Adrien Marchal, Arne Naudts, Jordy Vanweerts, Yvan Yagan, Viktor Sterckx.
DAVILA
Berichten: 4127
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: 30/8 om 20u: KVK Tienen – K.SK. Heist

Bericht door DAVILA »

20 minuten voor tijd 0-1 Carrasco
DAVILA
Berichten: 4127
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: 30/8 om 20u: KVK Tienen – K.SK. Heist

Bericht door DAVILA »

Einde 1-1
Penalty tegen 5.voor einde
Johan Gazon
Berichten: 576
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: KVK Tienen – K.SK. Heist 1-1

Bericht door Johan Gazon »

Heist raapt puntje mee uit Tienen: “We hadden kunnen winnen maar...”
In Tienen bleef Heist steken op een billijke 1-1, al verdienden de troepen van Sepp De Roover op basis van hun degelijke tweede helft misschien iets meer. Maar een strafschop door betwistbaar handspel besliste daar uiteindelijk anders over. “We hadden kunnen winnen, maar een gelijkspel is misschien de logische uitslag”, aldus Kobe Vande Cauter, goed voor de eerste gele kaart van Heist.

Al was de eerste helft niet veel soeps in het Julien Bergéstadion: het was met een vergrootglas zoeken naar écht uitgespeelde kansen, die er niet écht kwamen: nieuwkomer Jasper Goossens (Beerschot U23) gaf voor op Kobe Vande Cauter die de bal over doel wipte en een alerte Tiense goalie hield Jef Colman van een openingstreffer. “We hadden het moeilijk in het begin”, analyseert Vande Cauter. “Tienen begon duidelijk beter en we stonden niet goed. Maar langs de andere kant: we zorgden er wel voor dat ze niet veel uitgespeelde kansen kregen.”

Beauty van Carrasco

Gelukkig kregen we een fris en frivoler Heist te zien in de tweede helft. Het schot van aanvoerder Mike Smet ging net over, de kopbal van Vande Cauter ging maar nipt naast. En dan was het uiteindelijk toch prijs. Een ijverige Mylan Carrasco trapte de bal van aan de zijlijn enig mooi in de verste hoek: 0-1. “Op dat moment was dat ook terecht”, aldus Vande Cauter. “Toen Augustynen en Benhamou invielen, kregen we eindelijk meer grip op het middenveld.”

Pinanti is pinanti?

Heist leek af te stevenen op een prima begin van het seizoen, maar een corner in de slotfase besliste daar anders over. In het gefrommel zag de arbitrage hands en de bal ging op de stip. Yvan Yagan hing de bordjes gelijk. “Maxim (Nys) kreeg de bal inderdaad tegen de hand, maar er was wel wat geduw en zo viel hij uit evenwicht. Ach, al bij al is dit een terecht gelijkspel”, besluit Vande Cauter.

Opvallend: David Wijns zat niet in de kern. Volgens de geruchtenmolen zou er interesse zijn van andere clubs.

GVA Geert Fierens
Johan Gazon
Berichten: 576
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: KVK Tienen – K.SK. Heist 1-1

Bericht door Johan Gazon »

Geert Fierens (GVA) heeft dat goed gezien ! Eerste helft was zeker niet voor KSK Heist. Tweede helft was zeker beter, maar we blijven ziek in het hetzelfde bedje: scoren !!! Er worden teveel open kansen gemist ! Wel een mooi doelpunt van Carasco ! Maar het volstond niet voor de overwinning..die er wel dik in zat..maar de ref besliste een gelijkspel !
Spijtig dat we hoogstwaarschijnlijk David Wijns zullen moeten laten gaan ! Ik twijfel nog steeds ! Is Mike Smet zoveel beter dan Wijns ? Ik wil daarmee geen afbreuk doen aan de kwaliteiten van Mike Smet...
Desalniettemin zijn we het nieuwe seizoen goed gestart: een gelijkspel op verplaatsing tegen een sterke tegenstrever is zeker goed !!!
Johan Gazon
Berichten: 576
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: KVK Tienen – K.SK. Heist 1-1

Bericht door Johan Gazon »

Schermafbeelding 2023-08-31 om 14.52.25.png
Schermafbeelding 2023-08-31 om 14.52.25.png (102.91 KiB) 2999 keer bekeken
Danneman
Berichten: 92
Lid geworden op: 12 aug 2013, 15:29

Re: KVK Tienen – K.SK. Heist 1-1

Bericht door Danneman »

Johan Gazon schreef: 31 aug 2023, 14:50 Geert Fierens (GVA) heeft dat goed gezien ! Eerste helft was zeker niet voor KSK Heist. Tweede helft was zeker beter, maar we blijven ziek in het hetzelfde bedje: scoren !!! Er worden teveel open kansen gemist ! Wel een mooi doelpunt van Carasco ! Maar het volstond niet voor de overwinning..die er wel dik in zat..maar de ref besliste een gelijkspel !
Spijtig dat we hoogstwaarschijnlijk David Wijns zullen moeten laten gaan ! Ik twijfel nog steeds ! Is Mike Smet zoveel beter dan Wijns ? Ik wil daarmee geen afbreuk doen aan de kwaliteiten van Mike Smet...
Desalniettemin zijn we het nieuwe seizoen goed gestart: een gelijkspel op verplaatsing tegen een sterke tegenstrever is zeker goed !!!
zoals ik zei hé Johan,eerste helft te weinig duelkracht op het middenveld, dit was veel beter met de 2 vervangingen en idd, scorend vermogen is een probleem!
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3005
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: KVK Tienen – K.SK. Heist 1-1

Bericht door Dabo »

Heist: Van Aerschot, Nys, Sabhaoui, Ferreira Carrasco (74’ Jannes), Colman (83’ Van Hout), Goossens (58’ Augustynen), Troonbeeckx (74’ El Attabi), Smet, Peers, Vande Cauter, Hannach (58’ Benhamou).

Doelpunten: 66’ Ferreira Carrasco (0-1), 81’ Yagan (1-1).

Geel: Vande Cauter, Jochmans, Nys, Benhamou, Van Aerschot, Sabhaoui, Jannes.
Plaats reactie