Tussentijdse balans Antwerpse ploegen in Eerste Nationale.

Alles over onze reeks
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3005
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Tussentijdse balans Antwerpse ploegen in Eerste Nationale.

Bericht door Dabo »

KERSTRAPPORTEN EERSTE NATIONALE. Van 4 op 10 tot een uitzonderlijke 10 op 10: “Beter dan dit gaat het niet worden”

De heenronde ligt achter ons en de kerstkalkoen is intussen helemaal verteerd. Met andere woorden: de ideale periode om een tussentijdse balans op te maken van de Antwerpse ploegen in Eerste Nationale. Wij staken ons licht op bij Hoogstraten, Heist, Young Reds, Dessel Sport en Cappellen.

Heenronde: 10/10

Coach Frank Belmans: “Onze heenronde omschrijven? Ongeloof, verwondering… We zijn aan een ongelooflijke serie bezig, want vergeet niet dat we na zes speeldagen onderin bengelden met vier punten. Het is onwaarschijnlijk dat we halfweg de competitie op de vierde plaats staan. Het zit allemaal wel wat mee, maar anderzijds: we zullen toch ook niet alles gestolen hebben, zeker? We moeten dit koesteren, want beter dan dit gaat het niet worden.”

Ambitie: Dominanter voetballen

“We moeten na Nieuwjaar proberen iets dominanter te gaan voetballen, maar daarbij moeten we ook rekening houden met de kwaliteiten en budgetten van onze tegenstanders. Voor aanvang van het seizoen was het onze ambitie om zeker één Vlaamse club achter ons te houden in de rangschikking. Naar boven toe kunnen we niet méér ambiëren dan waar we nu staan. Een rustig seizoen draaien en geen verslapping zien bij mijn spelers, daar teken ik voor.”

Heist (5de plaats, 26 punten): “Misschien meer verwacht na onze sterke start”

Heenronde: 7/10

Doelman Fré Van Aerschot: “Onze seizoenstart was erg goed (10 op 12, red.), onze organisatie stond er vrijwel meteen. Helaas kenden we een dipje, waardoor we wat zijn weggezakt in het klassement. Positief is wel dat we de heenronde hebben afgesloten met een knappe 4 op 6. Misschien hadden we na onze sterke start meer verwacht dan de huidige vijfde plaats. Het kon dus beter, maar slecht is het zeker niet.”

Ambitie: Beste amateurclub van Vlaanderen

“Vorig seizoen strandden we op de zesde plaats, de top 5 halen aan het einde van het seizoen zou leuk zijn. Lokeren-Temse en La Louvière zijn hors catégorie, maar ook de beloften van AA Gent vormen een erg sterk team. Los daarvan moet het voor ons een doel zijn om de beste amateurclub van Vlaanderen te worden. Daarvoor moeten we nog wel voorbij Hoogstraten zien te geraken. Dat wordt een uitdaging, want ze doen het fantastisch.”


Young Reds (10de plaats, 21 punten): “Het belangrijkste blijft: jonge gasten opleiden”

Heenronde: 6/10

Coach Faris Haroun: “Vergelijken met vorig seizoen? Da’s moeilijk, zeker omdat de jongens toen net begonnen in de amateurreeksen: alles was nieuw en een beetje onwennig. Maar ik ben uiterst tevreden over wat de jongens de voorbije maanden op de mat toverden, al zijn er ook werkpuntjes. Eén zo’n werkpuntje? Vaak krijgen we een doelpunt tegen in het begin of helemaal op het einde van een match. Da’s een jeugdige zonde die we er nog uit moeten krijgen.”

Ambitie: Meer jongens in het eerste elftal krijgen

“We proberen met de ganse staf de jongens klaar te stomen voor het echte werk. Want het doel van de belofteteams blijft collectieve en individuele stappen vooruitzetten. Da’s voor mij veel belangrijker dan het resultaat in wedstrijden, op dit moment. Ik hoop dat ik op het einde van dit seizoen een 7/10 kan geven, want dan zijn we in ons opzet geslaagd.”

Dessel Sport (15de plaats, 17 punten): “Gebrek aan efficiëntie in de twee zestien meters”

Heenronde: 6/ 10

Coach Bart Janssens: “Onze heenronde was te weinig, dat moeten we niet ontkennen. Ik zie daar twee grote oorzaken voor. Enerzijds een gebrek aan efficiëntie in de twee zestien meters. We moeten leren dat het gerust iets minder mooi mag zijn. Op bepalende momenten mag de bal gerust eens in de tribune getrapt worden. Anderzijds was er door de langdurige blessure van Jasper Sols te weinig balans in het team. Gelukkig is Jasper weer een paar weken aan het trainen met de groep.”

Ambitie: beter worden in balverlies

“Voor ons is het een uitdaging om beter te worden in balverlies. Vooral in de omschakeling moeten we compacter gaan staan. We bekijken of er nog opportuniteiten zijn om onze kern de komende weken te versterken. Met William Owusu hebben we alvast een stevige wintertransfer beet. Hij zat maandenlang zonder club, maar heeft in geen tijd toch al drie keer gescoord in vier wedstrijden.”

Cappellen (16de plaats, 15 punten): “De positiviteit is er, hopelijk volgen snel de punten”

Heenronde: 4/ 10

Aanvoerder Robbe Kil: “Vorig seizoen konden we op 80% een wedstrijd over de meet trekken. In eerste nationale loopt het iets stroever: in onze laatste 9 matchen pakten we amper 2 punten (gelijk tegen La Louvière en Olympic Charleroi, red.) – en het is cliché om te zeggen maar da’s helemaal geen weerspiegeling van hoe we speelden. We waren nooit slechter, alleen maakten zij hun kansen wél af én wij niet. We zijn ook maar één keertje weggespeeld, en dat was tegen Lokeren-Temse, waar we ‘maar’ 2-1 verliezen.”

Ambitie: Dominantie omzetten in punten

“De winterstop gaat bij iedereen wel goed voelen. Maar in onze laatste wedstrijd (tegen Olympic Charleroi, red.) toonden we dat we ook dominant kunnen spelen. We komen 0-1 voor, zij maken er 2-1 van, maar toch lukte het om nog een punt uit de brand te slepen tegen het nummer 6. De wedstrijden ervoor lieten we dat misschien ‘maar’ een kwartiertje zien, nu stonden we er 90 minuten lang. Als we zo blijven spelen, gaan we een mooie terugronde tegemoet.”

Bron: HNB
Plaats reactie