RAAL La Louvière - K.SK. Heist 1-2

Alles over de wedstrijden van Ksk Heist.
DAVILA
Berichten: 4128
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: RAAL La Louvière - K.SK. Heist 1-2

Bericht door DAVILA »

Beelden nu op

www.antennecentre.be

Mooie goals vooral de winningoal aanval over links via Nijs El Attabi,en Van Hout, Redje rondr af
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3005
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: RAAL La Louvière - K.SK. Heist 1-2

Bericht door Dabo »

Heist stunt met 1-2-zege bij ongeslagen leider La Louvière: “De overwinning was niet eens gestolen”

In 25 competitiematchen had La Louvière geen enkele keer verloren. Nummer 26 was er te veel aan en dat is helemaal de verdienste van de spelers van Heist. De ploeg speelde een zeer volwassen match op het veld van de Wolven. Door de 1-2-winst herovert men ook de plaats in de top vier.

Vroeg in het seizoen opperde men in en rond Heist-op-den-Berg dat men de beste amateurploeg van het land wou worden. Even dreigde men af te glijden naar de grijze middenmoot, maar dat scenario is van tafel. Trainer Maxime Annys nuanceert dat beeld trouwens meteen. “Het klopt dat we waren teruggevallen naar de zevende plaats. Dat was na de 1 op 6 tegen Lokeren-Temse en Knokke. Lokeren-Temse speelt resoluut mee voor de mee voor de titel. In Lokeren incasseerden we in blessuretijd het verliezende doelpunt. In de laatste twaalf matchen verloren we slechts drie keer. Dat is geen slecht rapport.”

Matige eerste helft

Heist kreeg de zege in La Louvière niet cadeau. Maxime Annys bevestigt. “In de eerste helft hadden we weinig in de pap te brokken. We werden op onze eigen helft gedrukt, maar gaven wel nauwelijks kansen weg. Tijdens de rust hebben we een aantal zaken bijgesteld en dat pakte goed uit. op het moment dat het 1-1 werd, waren we nog niet met de drie punten bezig. Toen Benhamou een tweede goal scoorde, begon de stuntgedachte wel te leven. Uiteraard kwam er een slotoffensief en moest Van Aerschot ons overeind houden. Toch weigerden de jongens op te geven. De overwinning was niet eens gestolen.”

Vernieuwde ploeg

Intussen krijgt Maxime Annys – zelf heeft hij een doorlopend contract bij de club – stilaan meer zicht op de kern voor volgend seizoen. “Er is gekozen voor een iets kleinere kern. Enkele spelers zullen na deze campagne de club verlaten. Peers trekt naar Dessel, Benhamou naar Racing Mechelen (Ook bankzitters Lemti en Vandermotten vertrekken, red.). De club maakte deze week de komst van Nick Bastiaensen (21) bekend. Hij komt over van Turnhout, waar hij als aanvallende middenvelder of spits al twaalf keer scoorde. Voordien kwam hij voor Hoogstraten uit.”


La Louvière: Vanhamel, Faye (45’ Calant), Corneille, Gobitaka (70’ Maes), Soumaré (75’ Lahssaini), Pau, Maisonneuve, Kiankaulau (70’ Vancamp), Ito, Gueulette (75’ Kanouté), Baininwa Liongola.

Heist: Van Aerschot, Nys, Sabhaoui, Benhamou (89’ Goossens), Colman (68’ Troonbeeckx), Lemmens, El Attabi (79’ Carrasco), Smet, Vande Cauter, Augustynen, Jannes (68’ Van Hout).

Doelpunten: 32’ Maisonneuve (1-0), 53’ Augustynen (1-1), 75’ Benhamou (1-2).

Geel: Smet, Pau.

Bron: HNL

-------------------------------------------------------

Heist smeert La Louvière eerste nederlaag van het seizoen aan: “Ja, dit mag je een stuntje van formaat noemen”

De stunt van het weekend? Die lag zaterdagavond al vast, toen KSK Heist op Tivoli ging winnen van La Louvière. Niks speciaal, ware het niet dat La Louvière dat overigens al zeker is van promotie naar de Challenger Pro League, voor de eerste keer dit seizoen verloor. Knappe prestatie van Heist, met dank aan Redouan Benhamou die een kwartier voor tijd de 1-2 tegen de netten joeg. En nog opvallender: Heist springt over Hoogstraten en is, voorlopig, beste amateurclub van België.

“Wat een ongelofelijke avond was me dat”, klinkt het nog altijd vol ongeloof wanneer we Benhamou na afloop te horen krijgen. “We haalden in de tweede helft een achterstand op, en we konden La Louvière dan nog een eerste nederlaag aansmeren. Dat niet alleen: ze hadden in het eigen Tivoli nog maar één keer gelijk gespeeld. Dit mag je echt wel een stuntzege noemen.”

“En dat ik van zo’n gedenkwaardige overwinning dan nog de winning goal mag maken? Echt onvergetelijk. Dat we na de match nog eens goed konden vieren met de supporters maakte het helemaal compleet.”

Coach Maxime Annys zag het allemaal aan vanuit de tribune. De coach was geschorst, dus mocht Glenn Liekens als T1 in de dug-out plaatsnemen. “We zijn te voorzichtig aan de match begonnen”, weet de trainer. “In de eerste helft hebben we te veel respect getoond, we dachten enkel aan verdedigen. Daarom moesten we ook gaan rusten met die achterstand, we konden er te weinig tegen doen. Waarom het dan na de pauze beter liep? Tijdens de rust veranderden we van tactiek. We kozen voor meer durf in ons voetbal en dat heeft geloond. We probeerden via de omschakeling voor gevaar te zorgen. Via een flankvoorzet kopte Augustynen de 1-1 binnen. Een diepe bal naar Glenn Van Hout kwam bij Benhamou die een kwartier voor tijd de 1-2 op het bord zette.”

Al werd het nog even warm voor het Heistse doel. “In het slot vlamde La Louvière tegen de paal, en moest Fré Van Aerschot in twee tijden tussenbeide komen. De match bleef maar duren, ik denk dat we zeker zes minuten overgespeeld hebben. Toen vreesde ik voor een Lokeren-Temse scenario met een late gelijkmaker. Maar het was deze keer niet waar.”

Ook de ingevallen Mathieu Troonbeeckx trok de zege mee over de streep. “We lieten het Heist zien dat iedereen wil zien”, ging de aanvaller verder. “Op basis van een uitstekende mentaliteit hebben we ook een prima resultaat behaald. De zege hebben we te danken aan een sterke tweede helft. Toen hebben we laten zien dat we voor geen enkele club een stap opzij moeten zetten.” Kapitein Mike Smet loofde de inzet van zijn ploeg in de tweede helft. “Voor de rust speelden we niet goed”, vond de aanvoerder. “We stuurden tijdens de rust bij en één sleutelwoord was in dat plan belangrijk: lef. We moesten meer lef en durf tonen. En dat hebben we ook gedaan, anders win je niet van La Louvière. Dat kan ik je verzekeren.”

Bron: HNB
DAVILA
Berichten: 4128
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: RAAL La Louvière - K.SK. Heist 1-2

Bericht door DAVILA »

Op rtv ook beelden en interview Van Hout
Plaats reactie