Analyse KSK Heist door Nr.10.be

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3006
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Analyse KSK Heist door Nr.10.be

Bericht door Dabo »

'Slim ingekocht, sterkhouders behouden'

Op 22 augustus gaat ook in Tweede Klasse de competitie van start. Nr10.be screende de 18 teams en maakte een inschatting van de mogelijkheden per team. Vandaag ontleden we KSK Heist.

KSK Heist eindigde vorig seizoen op een knappe zevende plaats en realiseerde dit traditiegetrouw met enkel Belgen. De Zwanen blijven echter bescheiden. Zo gaf middenvelder Jorn Rijmenams al aan dat het behoud opnieuw voorop staat.

'SLIMME' TRANSFERS

Ondanks de interesse van menig eerste- en tweedeklasser tekende sterkhouder Bart Webers een nieuw contract in de Lostraat. Ook de sterk keepende Johathan Ruttens en de snelle Bram Criel bleven Heist trouw.

Pieter Crabeels (Cappellen), Kenny Levaert (RC Mechelen), Bavo Meeus (KFC Duffel) en Ken Thys (Oosterzonen) vertrokken wel, maar waren niet meer dan nuttige pionnen die gemakkelijk vervangbaar zijn. Aanvaller Kurt Weuts verkaste na een eerder teleurstellend seizoen naar reeksgenoot SK Sint-Niklaas.

Zijn vervanger heet Jimmy Fockaert, al jarenlang een garantie op doelpunten bij derdeklasser Hoogstraten. Bij degradant Tienen plukten de Zwanen middenvelder Siegerd Degeling weg. Jongelingen Stef Reynders (KSK Hasselt) en Mathias Moeyersons (Club Brugge) willen dit seizoen vooral leren. Simon Vermeiren (ex-OHL) kwam over van Wijgmaal, waar hij na zijn open beenbreuk toonde dat talent altijd komt bovendrijven.

TEVREDENHEID

Trainer Francis Bosschaerts, die aan zijn veertiende (!) seizoen in Heist begint, toonde zich dan ook erg tevreden over zijn selectie. Hij koos voor een lange voorbereiding met erg veel oefenwedstrijden. De resultaten waren in elk geval uitstekend met onder meer een knap 2-2-gelijkspel tegen KV Mechelen. Ook Club Brugge kon niet winnen in Heist.

De Zwanen beginnen jaargang 2012-2013 met een verre verplaatsing naar Boussu Dour en ontmoeten ook al snel hoog aangeschreven teams zoals Eupen en Antwerp. "We mogen onze start niet missen", waarschuwt Jorn Rijmenams. "We hopen na de eerste 5 matchen ergens middenin de rangschikking te staan."

CONCLUSIE

Met beperkte middelen is KSK Heist er toch weer in geslaagd om een competitieve kern samen te stellen. Er vertrokken geen sterkhouders, terwijl topper als Webers en Criel de Zwanen trouw bleven. Bovendien werden er enkele 'slimme' inkomende transfers gerealiseerd. Ook de voorbereiding was prima. Wij verwachten dan ook een seizoen zonder degradatiezorgen voor de Zwanen. Een plaatsje in de subtop is geen utopie. Blessures zijn wel best te vermijden, want de kern is klein.

Onze prognose: 8e

Bron: http://www.nr10.be
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3006
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: Analyse KSK Heist door Nr.10.be

Bericht door Dabo »

Wal, als dit zou uitkomen zullen we heel tevreden zijn. Al vind ik dit wel een héééél optimistische inschatting. Anyway, we zien wel.
DAVILA
Berichten: 4131
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Analyse KSK Heist door Nr.10.be

Bericht door DAVILA »

Nu de winterstop zijn intrede heeft gedaan, kunnen de tweedeklassers even op adem komen. Nr10.be laat hen echter niet met rust en legt elk team uit tweede onder de loep! Vandaag is het de beurt aan KSK Heist.

REVELATIE

Vele analisten tipten afgelopen zomer de Zwanen als een van de mogelijke revelaties van het nieuwe seizoen. Gelouterde tweedeklassers als Siegerd Degeling en Glenn Neven kwamen het middenveld versterken, terwijl een goaltjesdief als Jimmy Fockaert al jaren naar tweede klasse lonkte. Daar kwam in laatste instantie ook nog Yannick Rymenants bij.

DEGRADATIE?

De voorbereiding van Heist was dan nog wel uitstekend, de competitiestart een drama. Na tien speeldagen stonden er amper vijf punten op de teller. Tegen Dessel en Lommel volgde met 4 op 6 een kleine wederopstanding, maar nadien gingen cruciale thuisduels tegen concurrent Sint-Niklaas en Moeskroen-Peruwelz verloren.

De nieuwkomers, Jimmy Fockaert voorop, brachten niet wat er van hen verwacht werd. Heist was in grote mate afhankelijk van de klasse en de goals van Bart Webers. Bram Criel kon zijn stempel niet drukken en was vaak geschorst. Op Webers na vindt er niemand vlot de weg naar doel, waardoor de Zwanen vaak gemakkelijk lam te leggen waren.

Ondanks dat de selectie van KSK Heist nog steeds over heel wat kwaliteit beschikt, durven wij er onze hand niet voor in het vuur steken dat het team van trainer Cis Bosschaerts volgend seizoen nog in tweede klasse actief is. Een kwaliteitsinjectie brengt mogelijk soelaas.

(TV | @VoetsThomas

Bron: site nr10
eSKaa
Berichten: 1397
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Analyse KSK Heist door Nr.10.be

Bericht door eSKaa »

Ondanks dat de selectie van KSK Heist nog steeds over heel wat kwaliteit beschikt, durven wij er onze hand niet voor in het vuur steken dat het team van trainer Cis Bosschaerts volgend seizoen nog in tweede klasse actief is. Een kwaliteitsinjectie brengt mogelijk soelaas
Ik wil nu niks zeggen, maar ziet er nog iemand de tegenstrijdigheid??
DAVILA
Berichten: 4131
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Analyse KSK Heist door Nr.10.be

Bericht door DAVILA »

Het hoeft niet noodzakelijk tegenstrijdig te zijn. Men kan een kern hebben met bv 8 hele goeie linkerbacks, de kwestie is dat de kwaliteit moet verdeeld zijn over ALLE posities.
Plaats reactie