Ladies: Lanaken - KSK Heist: 2-1

Free
Berichten: 16
Lid geworden op: 22 dec 2012, 17:46

Ladies: Lanaken - KSK Heist: 2-1

Bericht door Free »

Lanaken is voor onze dames steeds een moeilijke verplaatsing. En als we kijken naar de uitslagen van de thuisploeg, mogen onze dames zich wel aan een gemotiveerde tegenstander verwachten.

Heist start hevig. Na 5 minuten wordt Nele diep gestuurd en zij werkt beheerst af, 0-1. Maar na de vroege voorsprong werd het stil. Een saaie eerste helft waarbij er langs beide kanten nauwelijks doelgevaar was, zorgde voor de 0-1 ruststand. We waren het allen eens dat er snel nog een doelpunt zou moeten vallen aan onze kant, om gerust te zijn.

De tweede helft was ook een om snel te vergeten. Mede dankzij de slechte wedstrijdleiding kon Heist niet meer voor echt gevaar zorgen. Na wat geharrewar voor het Heistse doel, beslist de scheids om een penalty te fluiten (vanuit mijn standpunt kon ik niet zien of deze al dan niet terecht was). Lanaken zet deze penalty om, 1-1. En even later is het weer raak. Lanaken kan na een combinatie de 2-1 in doel trappen. Heist voelt de druk van het verlies, en voert het tempo op. Niet alleen Lanaken, maar ook de scheidsrechter kan het tempo niet volgen. Menig acties worden afgefloten, (faire) duels worden bestraft. Heist verzilvert zo enkele gele kaarten, Lanaken krijgt telkens maar een waarschuwing. Net voor affluiten moet Heist met 10 verder (2x geel).

Het moet gezegd, Heist presteerde zaterdag ondermaats en liet zich in slaap wiegen door Lanaken. Na de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen ook duidelijk. Lanaken vierde deze overwinning alsof ze een titel behaald hadden. Bij Heist was er vooral onbegrip voor het leidende trio, die voetballen vrijwel onmogelijk maakten. Door het verlies loopt leider Tienen verder uit op onze dames.

Doelpunten:
Nele Eurlings (0-1)

Woensdag speelt Heist een inhaalwedstrijd op het veld van Woluwe. Zaterdag is er nog eens een thuiswedstrijd, dit tegen Lommel. Supporters op post!
Plaats reactie