Dames: KSK Heist - RSC Anderlecht 2-0 (met video)

Free
Berichten: 16
Lid geworden op: 22 dec 2012, 17:46

Dames: KSK Heist - RSC Anderlecht 2-0 (met video)

Bericht door Free »

Heist stond voor een zware wedstrijd. Anderlecht is een jonge ploeg, die enkele speelsters met BENEliga-ervaring kon opstellen (zij waren vrij o.w.v. de kwalificatiewedstrijd van de Belgian Red Flames).
De eerste minuten van de wedstrijd waren voor Anderlecht. Heist neemt de wedstrijd over en komt al snel op voorsprong via Leen Glazemakers. Zij trapt de bal mooi naast de keeper in doel. Heist gaat op zoek naar een tweede doelpunt, maar weet daar niet in te slagen. Een vrije trap wordt net niet in doel gewerkt, een shot wordt uit de benedenhoek gehaald door de keeper, een voorzet wordt voorlangs gewerkt, een bal wordt van de lijn gered. Het scoren zit onze dames zeker niet mee. Het is vooral Heist die de druk opvoert, Anderlecht kan hier nauwelijks iets tegenover zetten.

In de tweede helft speelt Anderlecht met een andere opstelling. Heist heeft toch moeilijkheden om zich aan te passen en Anderlecht krijgt enkele kansen. Zo valt bijvoorbeeld een schot van Anderlecht op de paal. Heist kan nog wel enkele keren tegenprikken, maar kansen zoals in de eerste helft zitten er niet meer in. Het is opletten dat Anderlecht niet kan tegenscoren. Ook de beslissingen van de scheidsrechter spelen niet in het voordeel van Heist. Faire duels worden gefloten in het nadeel van Heist. Fouten van Anderlecht worden niet (of nauwelijks) bestraft. Zo krijgt Anderlecht een onrechtstreekse vrije trap in de backlijn. Reden: een spits van Anderlecht duwt onze centrale verdediger neer in onze backlijn en Anderlecht claimt een strafschop. De Heistse doelvrouw raapt de bal op en wijst de ref op de fout, met onrechtstreekse vrije trap tot gevolg. Gelukkig voor Heist weet Anderlecht niet te scoren. Aan het einde van de wedstrijd weet de ingevallen Stien Voorspoels opnieuw te scoren. Zo komt de verlossende 2-0 op het bord. Wedstrijd gespeeld en Heist kan rustig uitvoetballen. Nog vermelden dat Cassandra Turelinckx nog een uitstekende kans kreeg op de 3-0.

Doelpunten Heist:
- Leen Glazemakers (1-0)
- Stien Voorspoels (2-0)

Even vermelden dat er volgende week GEEN competitievoetbal is, maar WEL bekervoetbal (thuis tegen DV Tongeren, aftrap om 14u30). De eerstvolgende competitiewedstrijd is over 2 weken op het veld van Standard.

Reacties van 2 speelsters van Heist kan je bekijken via onderstaande links:
- Sheila Broos: http://www.youtube.com/watch?v=REf2IF3v ... hy06knGsDw
- Stien Voorspoels: http://www.youtube.com/watch?v=d5ZoXWiJ ... hy06knGsDw

Foto's van de wedstrijd kan je bekijken via: http://www.vrouwenteam.be/paul/
Plaats reactie