Leefbaarheid v/h voetbal.

Galag
Berichten: 35
Lid geworden op: 13 mei 2013, 11:03

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door Galag »

De voorzitter van Metz zou met Vise onderhandelen, dus op die moeten Dour al niet echt meer rekenen...
DAVILA
Berichten: 4130
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door DAVILA »

Sinds enkele jaren is tweedeklasser CS Visé in handen van de Indonesische Bakrie-familie. Dit jaar doen de Luikenaars het echter opvallend Belgisch. Sport/Voetbalmagazine komt met enkele ontluisterende verklaringen voor deze plotse koerswijziging.

Van de elf basisspelers in het thuisduel tegen Moeskroen Peruwelz hebben er negen een Belgisch paspoort. De massaal ingevoerde buitenlanders zijn bijna allemaal verdwenen. Onder leiding van de Belgische coach Philippe Medery vertoeft CS Visé helemaal in de onderste regionen van het klassement. Van de stijle ambities om binnen de drie seizoenen in de Jupiler Pro League uit te komen is er geen sprake meer. Noch van de plannen voor een nieuw stadion. Volgens Sport/Voetbalmagazine vertoont voorzitter Adika Nuraga 'Aga' Bakrie zich nog maar zelden in Visé. Ook de andere bestuursleden blinken uit in hun afwezigheid.

37 (!) VOLTIJDSEN

Niet verwonderlijk, als je er de boekhouding van de club bijneemt. In 2011, het jaar van de overname, blijkt in drie stappen kapitaal te zijn opgetrokken. Van 725.000 euro gaat het naar 6,214 miljoen euro. De post bezoldigingen schiet door het plafond: van 600.000 euro naar 3,4 miljoen euro. Van vijf werknemers groeit het personeelsbestand in één klap aan tot 37 (!) voltijdsen. Zowat alle spelers hebben een profcontract. Voor hen worden een 25-tal appartementen in de stad gehuurd.

Ook het Web TV-team is nieuw. Vier mensen worden aangeworven om zich voltijds bezig te houden met het filmen van de wedstrijden en het inblikken van reportages voor TV One, het televisiekanaal van de Bakries in Indonesië. Cijfers om van te duizelen, zeker voor een tweedeklasser met een omzet van amper 1,2 miljoen euro in 2010. Dit heeft veel weg van een kamikazeverhaal, vooral omdat na de overname het sportieve succes niet is gevolgd. De toeschouwersaantallen zijn gekelderd. Van ruim 1.000 bezoekers in het kampioenenjaar in derde klasse, naar met moeite 250 in het huidige seizoen.

In het seizoen 2011-2012 kijkt Visé aan tegen een verlies van 5,3 miljoen euro en een eigen vermogen dat ondanks de forse kapitaalsverhoging van 1,8 miljoen euro keldert naar 152.000 euro. Een bedrag waarmee je nauwelijks een maand overleeft. Als 2012/2013 even slecht was, zit het eigen vermogen inmiddels ver onder nul.

SERIN

Maar wat moet er dan gebeuren? Volgens specialisten resten er nog drie scenario's: nog eens bijpassen, de boeken neerleggen of proberen de club opnieuw te verkopen. Het gezichtsverlies voor de Bakries zou in eigen land te groot zijn. Bijpassen deden ze wel al. In 2012 werd 3,69 miljoen euro opgevraagd toen het overgedragen verlies was opgelopen tot ruim 6 miljoen euro. Toch lijken er grenzen te zijn aan de Indonesische steun. Het budget voor dit seizoen is in vergelijking met vorig jaar meer dan gehalveerd. Naar de precieze cijfers is het voorlopig gissen.

Dan is er ook nog de optie van een overname. Metz-voorzitter Bernard Serin is op zoek naar een stamnummer voor eersteprovincialer RFC Seresien, waarmee hij volgend seizoen in tweede klasse wil voetballen. Op dit moment lijkt echter Boussu Dour in pole positie te liggen. Mede ook door het feit dat bij Visé de kans op degradatie naar derde klasse te groot is. Bovendien beweren bestuursleden van Visé dat de club een bod van Serin naast zich neerlegde. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Bron: site nr10

Zonder commentaar...
eSKaa
Berichten: 1397
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door eSKaa »

Hopelijk spelen ze dan het seizoen uit, anders zijn ons 3 ptn weeral weg...
DAVILA
Berichten: 4130
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door DAVILA »

De voorbereiding van RWDM Brussels op de verplaatsing naar Moeskroen Peruwelz loopt niet naar wens. Woensdag weigerde de selectie van Didier Beugnies te trainen.

De reden voor de staking is volgens La Dernière Heure tweeledig. Eerst en vooral ontbreekt het de club aan professionele medische begeleiding. "In het begin van het seizoen liepen er hier twee dokters, een kinesist en een osteopaat rond. Daar blijft nu niemand meer van over, omdat ze niet betaald werden. Maar als profs hebben wij dagelijks nood aan verzorging en medische begeleiding", reageert de spelersgroep in koor.

ONHOUDBAAR

Verder is er ook bij de spelers opnieuw sprake van achterstallige loonbetalingen. "We zijn vandaag 6 november en we hebben nog steeds niet ons loon van september ontvangen", klonk het woensdag. "Bepaalde spelers zijn deels betaald, de jongeren en degenen die weinig aan spelen toekomen nog niet. Problematisch, als je weet dat we allen onze eigen rekeningen moeten betalen."

De spelers richten zich dan ook tot voorzitter Johan Vermeersch. "Bij onze eerste staking beloofde hij dat hij alles in orde zou brengen en dat er genoeg geld was om de drie volgende maanden uit te betalen. Nu eisen we dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en daad bij woord voegt. Met deze staking willen we de club en de resultaten niet in gevaar brengen, maar deze situatie is onhoudbaar."

SPONSORGELD

Johan Vermeersch zelf reageert verrast op het nieuws van de staking. "Ik ben verbaasd over de reden die door de spelers wordt aangehaald waarom ze niet wilden trainen", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Van alle kernspelers die vorige zaterdag tegen Geel hebben gespeeld, is iedereen keurig betaald. Ik geef toe dat er enkele jongeren op hun centen moeten wachten, maar die zullen ze krijgen van zodra het sponsorgeld van de afgelopen maand betaald is. Ik verwacht dat dit tegen ten laatste eind deze week is gebeurd."

Bron: site nr10

The never ending story...
DAVILA
Berichten: 4130
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door DAVILA »

Ook na de overname van de investeerdersgroep rond John Bico blijft het erg onrustig in het Fallonstadion van White Star Brussels. Hulptrainer Dricot moest zopas opkrassen en is wellicht niet de laatste in het rijtje.

Eerder dit seizoen stuurde het bestuur nog voor de competitiestart (!) al de gereputeerde Guy Wallemme wandelen. Volgens Het Nieuwsblad was de relatie tussen hoofdcoach Lionel Bah en Dricot nog steeds uitstekend. Naar een reden voor het ontslag is het dus gissen. Naar verluidt zou Dricot trouwens niet de laatste kop zijn die de komende weken zal rollen.

DONDERSPEECH

Met dit ontslag lijkt de druk op Lionel Bah alleen maar toe te nemen. Tegen Antwerp lijkt de Franse Ivoriaan geen recht meer te hebben op een misstap. Het White-Star bestuur had zijn zinnen gezet op de tweede periodetitel, aangezien op papier makkelijker tegenstanders als Boussu Dour, Dessel en Hoogstraten in het verschiet lagen. Maar met 5 op 12 mag White Star al bijna een kruis maken over zijn periodeambities.

De nervositeit in het Fallonstadion loopt dan ook hoog op. Zo trakteerde John Bico de spelersgroep donderdag nog op een donderspeech. Vervolgens stuurde hij hen het bos in voor een duurloop. De spelers van White Star weten wat hen zaterdag op de Bosuil te doen staat...

Bron: site nr10

Na BD, RWDM de derde club waar het rammelt.... Hoe zou het komen dat het net deze drie clubs zijn ??? :D
DAVILA
Berichten: 4130
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door DAVILA »

Na het vertrek van mecenas André Arbonnier eerder dit jaar, verkeert Boussu Dour in grote financiële problemen. De club vroeg en kreeg hulp uit politieke hoek.

Een speciale politieke 'Task Force' zoekt een vijftigtal investeerders die samen voor 20 december een som van 500.000 euro bij elkaar moeten brengen. Waals minister Carlo Di Antonio vergaderde vanmorgen met gedeputeerden Eric Thiébaut (PS), Manu Di Sabato (Ecolo) en Jacqueline Galant (MR). Ook de burgemeesters van Boussu en Dour tekenden present.

"We staan voor de uitdaging om voor 20 december bij 50 bedrijven in het totaal 500.000 euro te verzamelen", reageert Di Antonio in La Dernière Heure. "Op die datum komen we samen met onze sponsors om het bedrag nog verder te verhogen. We hebben deze som nodig om het seizoen vol te maken en ons verder te laten denken over de toekomst van de club en zijn 350 jeugdspelers." Naar verluidt werd er ook gesproken over een eventuele samenwerking met een buitenlandse eersteklasser.

Bron: site nr10


De klucht gaat verder...En dan altijd '250 jeudspelers' als chantage gebruiken !
eSKaa
Berichten: 1397
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door eSKaa »

RBDB zoekt ook toenadering tot het eveneens in moeilijkheden verkerende La Louviére. Straffe is dat RBDB vorig jaar 2x licentieweigering kreeg, in beroep ging voor het BAS, en daar... zijn gelijk haalde, en mocht starten in 2e Klasse. Als zoiets gebeurt, dienen er koppen te rollen bij het BAS, zoveel is zeker. Maar kom, iedereen weet al ongeveer hoe het gaat aflopen. Boussu krijgt een half miljoen, komt toe tot bijna einde seizoen, krijgt geen licentie mee, en dan... beroep, want ze vinden wel een nieuwe geldschieter...
Als ze clubs als RBDB, WS Woluwe, Visé,... er eens gewoon zouden uithalen, zou het al een pak beter zijn.
DAVILA
Berichten: 4130
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door DAVILA »

Uit alles wat in de media verschijnt over BD kan ik enkel afleiden dat het hier om onfrisse praktijken gaat. De lokale politieke kopstukken gaan 50 bedrijven 'verzoeken' elk 10000 Euro te 'investeren' in BD.
Welke politieke druk gaat er op die bedrijven afkomen ??? KBVB: slaap voooral rustig verder, dromend van Brazilië...
DAVILA
Berichten: 4130
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door DAVILA »

Laat leider derde klasse A promotie schieten? 'Verloop tweede klasse niet eerlijk'

Laat leider derde klasse A promotie schieten? 'Verloop tweede klasse niet eerlijk'
KSV Oudenaarde zakte vorig seizoen na één jaar in tweede opnieuw naar derde klasse. In de A-reeks staan de Oost-Vlamingen momenteel aan de leiding.

Het is echter nog meer zeer de vraag of KSVO bij een eventuele titel de licentie voor tweede klasse zal aanvragen. "In de spelersgroep leeft dat nog niet. De technische staf en de spelers hebben de ambitie om een even goeie terugronde
te spelen. Puur sportief zou het niet mogen dat er twijfels rijzen", geeft trainer Stefan Leleu aan in Het Laatste Nieuws.

BOUSSU DOUR

"De dag van vandaag is ook het financiële belangrijk. Tweede klasse was voor het bestuur van onze club een slechte ervaring. Dat zal meespelen in de beslissing om al dan niet een licentie aan te vragen. Ik kan de club begrijpen dat er twijfels rijzen. Er zijn genoeg voorbeelden van clubs die na een avontuur in tweede klasse afgleden."

Bovendien zakte KSVO vorig seizoen eerder onverwacht na de licentieperikelen van Boussu Dour en vooral White Star Woluwe. "Ik heb geen idee wat zal worden beslist. Door de Bond worden we niet geholpen. Boussu Dour kreeg in extremis een licentie, maar is na vier maand op zoek naar 500.000 euro. Als in tweede klasse alles verloopt zoals het moet en hoort kan KSV Oudenaarde in tweede een rol van betekenis spelen. Maar dan moet iedereen over dezelfde kam geschoren worden."

Bron: site nr10

Commentaar overbodig...
Peter
Berichten: 242
Lid geworden op: 01 aug 2012, 07:33

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door Peter »

DAVILA schreef:Laat leider derde klasse A promotie schieten? 'Verloop tweede klasse niet eerlijk'

Commentaar overbodig...
En ze hebben geen gelijk zeker?! Wat voor een toestanden bij Boussu Dour, WS Woluwe, Brussels, Visé...en dat gaat elk jaar opnieuw zijn...
DAVILA
Berichten: 4130
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door DAVILA »

Peter schreef:
DAVILA schreef:Laat leider derde klasse A promotie schieten? 'Verloop tweede klasse niet eerlijk'

Commentaar overbodig...
En ze hebben geen gelijk zeker?! Wat voor een toestanden bij Boussu Dour, WS Woluwe, Brussels, Visé...en dat gaat elk jaar opnieuw zijn...
Mijn 'commentaar overbodig' wil gewoon zeggen: niks aan toe te voegen 1000 % gelijk !
de greize
Berichten: 189
Lid geworden op: 13 aug 2012, 17:11

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door de greize »

R13.084 – Eventuele schorsing

Het UC verleent een ultiem uitstel tot 9 december 2013 om 12.00 uur aan RWDM BRUSSELS F.C. (1936) om de arbitragebeslissingen van de Arbeidsrechtbank te Brussel van 07.06.2013 uit te voeren waardoor de club werd veroordeeld tot het betalen van aanzienlijke sommen aan 6 ex-spelers. Bij ontstentenis wordt de schorsing van de sportactiviteit van de club effectief vanaf dat moment
DAVILA
Berichten: 4130
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door DAVILA »

AFC Tubeke zorgde afgelopen weekend voor een stunt door met 1-2 te gaan winnen bij Boussu Dour. Trainer Dante Brogno trok echter aan de alarmbel.

"Net als tegen Westerlo zag ik tegen Boussu Dour een zeer gemotiveerde spelersgroep", reageert Brogno bij Sudpresse. "Gezien de extra-sportieve omstandigheden, is dat iets wat ik wil benadrukken. Ik spreek er niet graag over maar ik maak me zorgen over de financiële toestand van de club. Dit kan niet blijven duren", verwijst de coach van de 'Sang & Or' naar het feit dat de spelers al twee maanden niet betaald werden.

"We hopen dat dit probleem de komende weken opgelost zal worden. De spelers hebben hun geld nodig om hun rekeningen te kunnen betalen. Jammer genoeg zijn de voorzitter en de manager niet bereikbaar voor commentaar. Ze zouden ons op zijn minst gerust kunnen stellen."

MANAGER REAGEERT

Manager Guy Brison reageert via de pers. "De spelers zullen vandaag, met één maand vertraging, uitbetaald worden. We zijn niet de enige club in tweede klasse waar dit de gang van zaken is", zegt Brison in La Dernière Heure. "Ik betreur dat onze trainer openlijk onze financiële problemen aankaart. Hij had dit intern moeten houden. Het is niet aan Brogno om onze club te beheren."

Vanavond wordt de moeilijke financiële toestand van AFC Tubeke besproken tijdens een Raad van Bestuur.

Bron: site nr10
zwartezwaan
Berichten: 8
Lid geworden op: 11 sep 2013, 11:26

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door zwartezwaan »

... en RWDM Brussels zit blijkbaar ook in slechte papieren:
...
Vermits (1936) RWDM BRUSSELS FC geen gevolg heeft gegeven aan de beslissing van het Uitvoerend Comité in haar zitting van 28.11.2013, is de club geschorst vanaf 09.12.2013.
...
bron: sportleven nr. 50 van vandaag.
http://static.belgianfootball.be/projec ... _0002.html
eSKaa
Berichten: 1397
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: Artikel over onleefbaarheid 2e Klasse in HNB

Bericht door eSKaa »

Da's ne zure...
Plaats reactie