Dames: Standard B - KSK Heist 1-4

Free
Berichten: 16
Lid geworden op: 22 dec 2012, 17:46

Dames: Standard B - KSK Heist 1-4

Bericht door Free »

Een verplaatsing naar Luik is altijd een moeilijke verplaatsing.
Enkele weken geleden ging de toenmalige leider Zonhoven onderuit tegen Standard, men was gewaarschuwd.

Het begin van de wedstrijd was voor Standard, Heist lag onder druk en kon er moeilijk uit komen. We hadden nog niet lang gespeeld toen onze linksback (Thaïs Oosters) gekwetst op de grond bleef liggen. In een duel had ze haar knie verdraaid. Ze probeerde nog verder te spelen maar dit was niet meer mogelijk. Cassandra Turelinckx kwam haar vervangen, waardoor Els De Preter naar de verdediging schoof.
Toch was het Heist die de score kon openen. Na een corner en wat geharrewar voor doel was het Anne Huybrechts die de bal in doel kon werken, 0-1. Niet veel later was er een mooi opgebouwde aanval van Heist. De voorzet kwam aan de tweede paal bij Els De Preter terecht en zij wist af te ronden, 0-2. Standard kreeg de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren. Door zwak uitverdedigen kon de aanvalster van Standard alleen op Elly Heiremans (die de zieke Anneleen Haesen verving) afgaan. Elly kwam goed uit en de speelster van Standard vergat te scoren. We gingen met 0-2 rusten.

De tweede helft was amper op gang gefloten en Sheila Broos wou een voorzet geven. Deze voorzet belandde over de keeper in doel, 0-3. Heist kon de wedstrijd nu rustig uitspelen. Toch was het Standard die kon tegenscoren. De bal kwam bij de spits die alleen op onze doelvrouw af ging. Ze was echter kansloos en de bal belandde in doel, 1-3. Standard begon meer te drukken, Heist was nog enkele keren gevaarlijk. Een shot op de deklat en het niet hard genoeg trappen op goal zorgden er voor dat de 4e Heistse treffer uitbleef. In de slotminuten nam Els De Preter alle hoop voor de meisjes van Standard weg door haar 2e doelpunt van de namiddag te scoren, 1-4.

Volgende week staat de topper tegen Lierse op het programma. Lierse is nummer 2 in de stand, Heist nummer 1. De aftrap is om 15u aan de Lostraat.
Plaats reactie