Pagina 1 van 1

Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 19 apr 2021, 18:10
door Dabo
Patro Eisden:
De kogel is door de kerk: Patro Eisden heeft een nieuwe eigenaar. De club uit het Maasland is overgenomen door een Britse projectontwikkelaar. Derrick Devonport is zijn naam. De Engelsman moet de mijnwerkersclub uit Maasmechelen verder gaan professionaliseren. Vanaf 1 januari wordt Patro een profclub. Devonport is naast het sportieve gedeelte ook geïnteresseerd in de ontwikkeling van de stadionomgeving.
Mandel United:
De in Miami gevestigde Strive Football Group van Ravy Truchot neemt 66,67 % van de aandelen in de nieuw opgerichte vennootschap NV Mandel United. Afgelopen woensdag 31 maart werd de nieuwe vennootschap geformaliseerd door een ondertekende akte ten overstaan van de notaris. Het bestaande bestuur van Mandel United blijft eveneens in functie: Mario David, Paul Seynaeve, Frederick Verhelst en Bob Callens verdelen de resterende 33,33% van de aandelen.

De ambitie van Mandel United NV is om zo snel mogelijk door te groeien naar het niveau van het profvoetbal
:shock: :shock: :shock: :shock: :ugeek: :ugeek: :ugeek:

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 10 aug 2021, 10:43
door Dabo
Spaanse groep Rising Phoenix neemt Rupel Boom over

De kogel is door de kern. Na maandenlange onderhandelingen is de overname van Rupel Boom door de Spaanse groep Rising Phoenix een feit. Dat werd gisteravond beslist op een bijzondere algemene vergadering. Het voorstel werd met unanimiteit van stemmen goedgekeurd.

“We zijn als club zeer tevreden met dit akkoord, want het zal ons in staat stellen om te overleven op dit niveau en misschien zelfs hoger te mikken. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat het zonder hulp van buitenaf moeilijk zou zijn om als amateurclub overeind te blijven in een reeks met steeds meer profteams. Twee jaar geleden waren er al eens gesprekken met Beerschot, maar die draaiden op niks uit. Maar Rupel Boom bleek door zijn centrale ligging en uitstekende jeugdwerking wel een zeer interessante club voor andere gegadigden. We hebben de voorbije maanden met meerdere partijen gepraat, maar de mensen van Rising Phoenix waren meteen zeer concreet. En ze hechten veel belang aan lokale verankering. Dat vonden wij als bestuur uiteraard zeer belangrijk.”

Wat betekent deze overname nu concreet voor Rupel Boom?

“We krijgen dankzij Rising Phoenix meer financiële armslag. Zij mikken op een stevige jeugdwerking en willen ook het eerste elftal zo hoog mogelijk laten spelen. Rupel Boom zat aan zijn plafond in de hoogste amateurklasse. We hadden daar één van de kleinste budgetten. Nu kunnen we meer ambitie tonen en is op termijn een promotie naar 1B zelfs niet uitgesloten. We hebben al een stevige kern op de been gebracht, maar nu kan er in de komende weken nog verder naar bijkomende versterking worden gespeurd. De competitie begint pas over een maand, dus we hebben nog even tijd om de groep verder aan te vullen.”

Het aantrekken van Kanu (ex-Anderlecht) was al een eerste transfer met tussenkomst van Rising Phoenix. Rupel Boom had de voorbije weken met middenvelder Burset en spits Monroy al twee Spaanse spelers op proef. In principe tekenen ook zij deze week een contract bij de Steenbakkers.

Bron: HNB

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 08 sep 2021, 12:30
door Dabo
Spaanse overname van Rupel Boom blijkt (voorlopig) een piste met veel hindernissen

“Promotie? Wie dat denkt, die droomt”

Dit weekend wordt er ook in eerste nationale weer gevoetbald. Rupel Boom, de voorbije jaren de club met het kleinste budget op het op twee na hoogste niveau, droomde dankzij de recente overname door de Spaanse investeringsgroep Rising Phoenix al van de 1B Pro League, maar enkele dagen voor de competitiestart is Kanu (ex-Anderlecht) de enige echte versterking. “Het is niet omdat je één topper haalt, dat je iedereen naar huis gaat spelen”, zegt de Boomse trainer Greg Vanderidt.
PETER NYS

Tot voor deze zomer was Rupel Boom al een tijdje op zoek naar extra financiële inbreng om te kunnen overleven in eerste nationale. Twee jaar geleden leek er een verregaande samenwerking met Beerschot op til, maar die sprong uiteindelijk af. Enter Rising Phoenix. De Spaanse holding was al een tijdje de Belgische markt aan het aftasten op zoek naar een partner. Er werd onderhandeld met Eendracht Aalst, maar daar bleek het water te diep. Ook een flirt met RWDM leverde niets op. In Rupel Boom vonden de Spanjaarden wel een geschikte partner en na maandenlang onderhandelen kwam er begin augustus eindelijk witte rook uit de schouw.

De nieuwe samenwerking leverde ook meteen een spraakmakende transfer op. De Braziliaan Kanu (ex-Anderlecht) tekende een contract bij de Steenbakkers. Maar wie dacht dat hij de eerste was in een lange rij met grote namen, kwam bedrogen uit.

“Ik heb zondag nog een lang onderhoud gehad met de mensen van Rising Phoenix en dat was ook wel nodig”, zegt Greg Vanderidt. De coach van Rupel Boom is dankzij zijn Spaanse moeder de taal machtig, wat de voorbije maanden erg nuttig was in de gesprekken met de investeerders. “Uiteraard zijn we blij met de komst van Kanu, een speler die we anders nooit hadden kunnen halen, maar het is niet omdat je één topper haalt, dat je iedereen naar huis gaat spelen in deze reeks. Vergeet niet dat veel ploegen in onze reeks een profstatuut hebben. Wij doen het voornamelijk met jonge gasten en trainen ’s avonds.”

Testers uit alle windstreken

Na Kanu streken er vooral testers uit alle windstreken neer in Boom. Zo passeerden een Argentijn, een Uruguayaan en een Nederlander de revue, maar die jongens vertrokken even snel als ze gekomen waren.

“Ik heb duidelijk aangegeven dat het geen goed idee is om hier buitenlanders te stallen die het niveau niet overstijgen”, zegt Vanderidt. “Ik kan begrijpen dat ze vanuit Spanje het niveau moeilijk kunnen inschatten, maar dan moeten ze het maar aan ons vragen, wij kunnen dat wel. Onze sterke oefencampagne tegen ploegen uit lagere reeksen heeft misschien zand in de ogen gestrooid. Dat lijken ze nu toch ook te beseffen. Want wie denkt dat we met deze kern voor promotie kunnen gaan, die droomt.”

“Er zijn inderdaad al wat obstakels geweest, maar dat lijkt me normaal in deze fase”, reageert sportief verantwoordelijke Santi Flores. De Aalstenaar met Spaanse roots is de verbindingsman tussen de club en de investeerders. “Rome is ook niet op één dag gebouwd. Ik heb deze week nog gesproken met de Spaanse directie en ze zijn tevreden met het geleverde werk. De kern is samengesteld volgens de filosofie van Rising Phoenix: jonge spelers laten doorgroeien.”

Misplaatste sterallures

Naast Kanu kreeg voorlopig alleen de (onbekende) Spaanse speler Monroy een contract, maar die liet zich vooral opmerken door misplaatste sterallures en behoorde vorig weekend voor de bekermatch tegen Lierse zelfs niet tot de wedstrijdselectie.

“Ik zou Monroy nog niet afschrijven”, zegt Santi Flores. “Je moet die jongen wat tijd geven. Hij had verwacht dat hij hier meteen een vaste waarde zou zijn, maar we hebben een open gesprek gehad en ik denk dat hij zich nu wel heeft herpakt. De kans bestaat dat er nog spelers bijkomen, maar we zijn niet gehaast. Ik word dagelijks gebeld door makelaars, maar we gaan er niet zomaar iemand bijhalen. Laten we de eerste weken van de competitie afwachten alvorens conclusies te trekken. Ik vond onze bekermatch op Lierse alvast hoopgevend.”

Wachten op statement

De supporters vinden het bovendien vreemd dat de Spaanse overnemers nog steeds niet naar buiten zijn gekomen met een statement. Eén maand na de overname blijft het wachten op een eerste contact met de achterban.

“Daar moet je niks achter zoeken hoor”, nuanceert Santi Flores. “Die mensen hebben het gewoon heel druk. Ze hebben deze week nog een club in Portugal overgenomen en onderzoeken ook pistes in Frankrijk en Nederland. Je kan niet overal tegelijk zijn. Deze week zijn ze nog in Boom geweest om een en ander af te stemmen met de sportieve staf. Nu gaan we de ploeg in alle rust aan de competitie laten beginnen en dan zal na vijf à zes matchen wel blijken of we de groep nog moeten versterken. Al sluit ik niet uit dat er al sneller spelers bijkomen als er zich opportuniteiten zouden voordoen. En het is ook niet de bedoeling om meteen naar 1B te promoveren, dus er ligt geen grote druk op de groep. Dit seizoen gaan we de basis leggen om daarna een versnelling hoger te schakelen.”

Bron: HNB

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 28 dec 2021, 14:03
door Dabo
𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶ë𝗹𝗲 𝗺𝗲𝗱𝗲𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴: 𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗸𝗮𝗮𝗻𝘀𝗲 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 '𝗧𝗵𝗲 𝗖𝗼𝗺𝗺𝗼𝗻 𝗚𝗿𝗼𝘂𝗽' 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗲 𝗲𝗶𝗴𝗲𝗻𝗮𝗮𝗿𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗼 𝗘𝗶𝘀𝗱𝗲𝗻.

We zijn verheugd de overname aan te kondigen van Patro Eisden Maasmechelen door Common Sport, een dochteronderneming van het in New York en Londen gevestigde Common Group.
De aankondiging van vandaag volgt op maandenlange discussies en due diligence uitgevoerd door Coley Parry en Sam Helmy van de Common Group, samen met de huidige voorzitter van Patro Rik Vliegen, trainer Stijn Stijnen en kapitein Wouter Corstjens. Parry en Helmy hebben Maasmechelen twee keer bezocht en waren in oktober aanwezig bij de thuisoverwinning van Patro op Rupel Boom.

Aankomend voorzitter Coley Parry merkt op: “We willen Rik, Stijn en Wouter bedanken voor al hun inspanningen en transparantie gedurende het hele proces en zijn ongelooflijk enthousiast om onze reis met Patro te beginnen. We verwachten de uitstekende vorm waarin het team zich bevindt voort te zetten en het is onze ambitie om de club naar hogere niveaus te duwen door middel van meer concurrentievermogen en promotie."
"Aan de fans en de gemeenschap: we zijn enorm onder de indruk van jullie loyaliteit en steun aan de club in deze moeilijke tijden, en kunnen niet wachten om jullie allemaal begin 2022 in Maasmechelen te zien. Forza Patro!"

𝗢𝗻𝘁𝗺𝗼𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗲𝗲𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀:

Dit is de tweede investering in Europees voetbal voor de Common Group in 2021. Het bedrijf investeerde eerder in Leyton Orient FC, een League Two-club in Oost-Londen.

Om Coley Parry en Sam Helmy aan de supporters voor te stellen, organiseert de club begin januari een live Q&A. Vanwege het onzekere reisklimaat wordt op een later moment bepaald of dat persoonlijk of online zal zijn.

𝗥𝗲𝗮𝗰𝘁𝗶𝗲 𝗥𝗶𝗸 𝗩𝗹𝗶𝗲𝗴𝗲𝗻, 𝗪𝗼𝘂𝘁𝗲𝗿 𝗖𝗼𝗿𝘀𝘁𝗷𝗲𝗻𝘀 𝗲𝗻 𝗦𝘁𝗶𝗷𝗻 𝗦𝘁𝗶𝗷𝗻𝗲𝗻:

"Na een helse periode zijn wij verheugd om aan te kondigen dat we de club in stabiel water hebben doen varen. De voorbije maanden passeerden veel kandidaten de revue, maar we hebben snel een goed gevoel gekregen met Coley Parry en Sam Helmy van de Common Group."

"Het was voor ons heel belangrijk om een stabiele keuze voor Patro Eisden te kunnen maken. De professionele wijze waarop deze overname is verlopen gaf enorm veel vertrouwen en sterkt ons in het gegeven dat wij de juiste keuze hebben gemaakt voor
Patro Eisden."

"Het was voor ons een onwaarschijnlijk zware periode, toch zijn we steeds overtuigd geweest van de goede afloop. Hoe uitzichtloos die op een bepaald moment ook was. We hebben volhard en daar zijn we heel fier op. Deze prachtige club moest en zou blijven bestaan en daar zijn we in geslaagd. Een prestatie die we alle drie voor ons leven lang zullen koesteren!"

"Langs deze weg willen we onze familiale entourage ook bedanken in de steun die ze gegeven hebben in zeer zware tijden. Net zoals de voorbije maanden zullen we Coley en Sam 100% ondersteunen in het slagen van hun project bij Patro Eisden. We blijven dus aan boord. We willen Coley en Sam van de Common Group van harte bedanken in het vertrouwen dat ze gesteld hebben in ons en in de club. We gaan samen voor een langdurige samenwerking en zullen vol overgave werken om de vooropgestelde doelen te bereiken!"

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 30 dec 2021, 14:14
door eSKaa
Volksclub verkoopt zijn ziel, deel zoveel.

De commentaren op de Patro Facebook pagina zijn unaniem positief. Niemand die er om geeft, dat een volksclub weeral haar ziel verkoopt, om zo snel mogelijk naar Profvoetbal te kunnen doorstoten. De woorden die elke supporter doen watertanden zijn uitgesproken 'We willen met Patro naar Eerste Klasse'. Om daar een bijrol te gaan spelen? Komaan zeg. Voor de duidelijkheid: geen probleem met geldschieters he, die zijn nu eenmaal nodig. Maar buitenlanders, tja, die komen niet omdat er 'traditie' aan de club verbonden is he. Of omdat de prijzenkast van Patro zo vol staat. Die komen om geld te verdienen.

Clubs als deze, er zijn er al teveel. Ik zeg niet dat ik het niet begrijp, dat het moeilijk overleven is zonder mecenas die er geld in pompt. Ik hoop dat wij, als Heist zijnde, nooit een buitenlandse investeerder hoeven te zoeken.

Liever op lager niveau voetballen, dan uw ziel verkopen.

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 05 feb 2022, 09:44
door Dabo
Buitenlandse investeerders lonken nu zelfs al naar onze derde klasse

In Amerika juichen ze nu ook voor Patro Eisden en FC Izegem

BOOM Dat buitenlandse investeerders interesse hebben in Union, Sint-Truiden of Eupen is nog enigszins te begrijpen. En dat de Singaporese overnemers van SK Deinze ervan uitgaan dat ze op termijn zelfs geld kunnen verdienen aan een Belgische tweedeklasser, is misschien ook niet helemáál van de pot gerukt. Maar met de overname van Patro Eisden zijn nu ook al vier clubs uit onze eerste amateurreeks – de vroegere derde klasse – in buitenlandse handen.

Afgelopen week streek de Amerikaanse CEO van The Common Group, Coley Parry, neer in Maasmechelen om zich aan de regiopers voor te stellen als nieuwe voorzitter van Patro Eisden. Een rijke Amerikaanse zakenman, gestrand in de voetbalkantine van een Vlaamse gemeente die meer bekendheid geniet door haar shoppingcentrum dan door haar voetbal. Hij had het over de ambities van zijn team, dat meedingt naar de titel in “Belgian National Division 1”.

Zo klinkt het wel goed, natuurlijk: “Belgian National Division 1”. Vroeger gewoon “eerste amateur” genoemd, of “derde klasse”. En daar hebben die buitenlandse investeerders dus hun zinnen op gezet. “Mijn schoon­vader legde me het concept van promotie-degradatie uit, dat kennen we in de VS niet”, zegt Parry. “Het zette me aan het denken. Vanuit zakelijk oogpunt kan ik dus in een kleine club investeren en daarmee promoveren. Je voorziet het kapitaal, de knowhow en de data. De eerste jaren verwacht ik geen winst, maar op den duur moet de club zelfvoorzienend worden.”

Voor Patro Eisden komt het goed uit. “Wij zochten een overnemer”, zegt trainer en ex-Rode Duivel Stijn Stijnen. “We hadden hier en daar een commerciële schuld, zoals een openstaande rekening bij de brouwer. Maar we waren vooral op zoek naar middelen om hogerop te geraken. En de Amerikanen konden ons die geven. Op termijn willen zij zelfs naar eerste klasse, maar daar zit geen druk op. Dat kan evengoed binnen tien jaar.”

Zo redeneerden ze ook bij reeksgenoot Rupel Boom, die dankzij buitenlandse investeerders een einde zag komen aan financiële perikelen. Bij hen kwam de gunstige wind uit Spanje. Bij de overname klonk het dat men wilde inzetten op “lokale verankering”. Twee maanden later lag de hele technische staf op straat, en werden twee Spaanse trainers in Boom geposteerd.

De investeerders hadden al een Spaanse en Portugese amateurclub in hun portefeuille, maar ook zij hebben nu hun zinnen gezet op België. “Jullie zijn al jaren nummer één van de wereld”, aldus de Spaanse voorzitter Roncal. “Als een klein land dat kan bewerkstelligen, wil dat zeggen dat hier veel talent zit.” Een onderscheid tussen de nationale ploeg en onze nationale competitie, leken de investeerders niet te maken. En ook het onderscheid tussen prof- en amateurclubs ging aan hen voorbij.

Skyline Arena

‘Royal FC Mandel United’, dat is de ver­engelste naam die de Frans-Amerikaanse investeerders gaven aan de fusieclub van FC Izegem en SV Ingelmunster, toen ze die in april overnamen. Een naam die meer indruk maakt dan het puntenaantal van de hekkensluiter in onze hoogste amateurreeks. Net zoals ook de ‘Skyline Arena’ beter klinkt dan die in werkelijkheid is: 300 overdekte zitjes op de Izegemse Krekel-Zuid site. Te klein om zelfs maar over te gaan naar tweede klasse.

“Wie hogerop wil, heeft geld nodig”, zegt Roland Louf, de Belg die sinds kort de Franse CEO van Mandel vervangt. Maar waarom de buitenlandse investeerders lokale clubs zo’n goede investering vinden, kan ook Louf ons niet uitleggen. “Dat moet je aan hen vragen.” Maar bij de overnemers van Mandel krijgen we geen gehoor. “Ik denk dat het lucratief is om spelers te verhandelen, als je meerderde clubs bezit”, aldus Louf. Maar vergeet ook het imago niet. België heeft een naam in het wereldvoetbal.” Weten hun zakenpartners veel, dat Royal FC Mandel United eigenlijk FC Izegem is.

Bron: HNB

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 10 apr 2022, 19:20
door Dabo
Lonen niet betaald en bazen sturen hun kat: zijn Spaanse investeerders van plan Rupel Boom te dumpen?

Rupel Boom zit in vieze papieren. Het lijkt er steeds meer op dat de Spaanse investeerder Rising Phoenix de club gaat dumpen. De spelers zijn nu al ruim twee maanden niet betaald en er lijkt niet meteen beterschap in zicht.

De Spanjaarden begonnen met veel grootspraak aan hun Belgisch avontuur. De club zou meteen meedingen naar promotie. Stijgen naar 1B binnen de drie jaar was een must en zelfs 1A was geen onmogelijke droom. Met ex-Anderlechtspeler Kanu werd er ook meteen een grote naam binnen gehaald, maar eens het seizoen begon werd al snel duidelijk dat de ambities niet konden waargemaakt worden.

Tot voor drie weken kwam er altijd wel iemand van de Spanjaarden naar Boom op wedstrijddagen. Intussen sturen ze gewoon hun kat. De trainer krijgt vlak voor de match nog een sms’je met ‘Veel succes’ maar dat is het dan ook. Vorige week had Rising Phoenix nog beloofd dat de lonen van februari gestort waren en dinsdag of woensdag op de rekening van de spelers zouden staan, maar dat bleek een fabeltje.

Het is bizar dat de investeerders uitgerekend nu hun verplichtingen niet nakomen want voor Rupel Boom zijn het cruciale weken. De club staat momenteel op een barrageplaats maar kan zich nog rechtstreeks redden als het in de laatste weken over Francs Borains weet te springen. Een Belgische investeerder wou de club meteen overnemen op voorwaarde dat de Spanjaarden eerst de lonen van februari en maart zouden betalen. Maar daar gingen ze niet op in.

De meeste spelers hebben intussen hun conclusies al getrokken. Aanvoerder Yannis Augustynen tekende bij Heist, Geudens en Kesteleyn gaan naar Capellen en de broers Polizzi gaven al aan dat ze sowieso vertrekken als de Spanjaarden aan de macht blijven. Santi Flores, de woordvoerder van Rising Phoenix in België, werd vorige week bedankt voor bewezen diensten zodat er nu helemaal geen communicatie meer is.

Yannis Augustynen: “Het zijn woelige weken”

“In feite is het dit seizoen nooit rustig geweest. In de heenronde hebben we maar liefst vijf verschillende trainers gehad en nu staan ze weer twee maanden achter met de betalingen. Ik heb sporadisch nog contact met Alvaro Roncal van Rising Phoenix. Hij geeft aan dat hij ook verveeld zit met de situatie maar da t het financiële aspect buiten zijn bevoegdheid valt. Uiteraard weegt die situatie op de groep. Ik heb nog een job naast het voetbal en er zijn veel jonge gasten die gewoon nog thuis wonen. Maar we hebben ook spelers die moeten leven van hun loon en dan is het niet evident als je al twee maanden niet betaald wordt. Toch zit de sfeer nog best goed. We proberen er op sportief vlak het beste van te maken en ik ga er tot mijn laatste dag alles aan doen om deze club in eerste nationale te houden. Ik zou het enorm zuur vinden om na vier jaar met een degradatie te moeten vertrekken.”

Bron: GVA

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 28 apr 2022, 23:01
door Dabo
Rupel Boom in Amerikaanse handen. Spaanse investeerdersgroep Rising Phoenix trekt zich na amper negen maanden terug

Rising Phoenix Sports Holding, de groep die de leiding van Rupel Boom in handen had sinds begin augsutus vorig jaar, trekt zich terug. De Spanjaarden tekenden een overeenkomst met een nog niet nader genoemde Amerikaanse investeerder voor een nieuwe overname. Dat staat te lezen op de clubwebsite van de Steenbakkers.

De Amerikaanse groep in kwestie deed al een eerste financiële inspanning waarmee de achterstallige spelerslonen kunnen worden uitbetaald, maar hun identiteit blijft vooralsnog geheim. Dit om de focus binnen de club op de belangrijke wedstrijd van komend weekend in La Louvière niet te verstoren. Volgende week zou die bekendmaking nog officieel volgen.

Wel deelt de club in de mededeling mee dat de nieuwe eigenaars in de VS een uitstekende reputatie genieten en er actief zijn in immobiliën, onderwijs en jeugdsport. Ook staat er te lezen dat de belangen van Rupel Boom zullen worden waargenomen in de toekomst door een Belgisch en lokaal managementteam in nauwe samenwerking met de huidige jeugdverantwoordelijken.

Spaans telefoontje

Rising Phoenix CEO Alvaro Roncal aan de lijn krijgen voor een reactie lukte niet, dus legden we ons oor te luister bij Steven De Groot. “Mijnheer Roncal belde me vanmiddag (donderdag, red.) op om het nieuws te melden”, zegt de huidige trainer en sportief verantwoordelijke. “Hij zei me dat er een nieuwe overname plaatsvond, maar meer details ken ik ook niet. Het verdere verloop en mijn eigen toekomst zijn dus nog een vraagteken, maar daar ben ik nu niet mee bezig. Bij de timing van de mededeling kan je jezelf vragen stellen, vlak voor zo’n belangrijke wedstrijd. Anderzijds is het goed nieuws dat de achterstallige spelerslonen uitbetaald zouden worden. Nu kan alle focus op het sportieve.”

Bij winst blijft Rupel Boom sowieso in eerste nationale. Een nederlaag of gelijkspel betekent barrages, tenzij Moeskroen ook voor het BAS geen licentie haalt.

Bron: HLN

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 29 apr 2022, 21:31
door Dabo
De Franse groep Strive trekt zich na amper één seizoen volledig terug uit Mandel United. De meerderheidsaandeelhouder maakte die beslissing bekend via een persbericht. De Belgische minderheidsaandeelhouders vielen compleet uit de lucht.

Het is opnieuw naar af voor Mandel United. Exact één jaar geleden nam de Franse groep Strive de eerstenationaler over met de bedoeling de club naar het profvoetbal te brengen. Onderhandelingen om de ploeg in Roeselare, Harelbeke, Meulebeke en Moeskroen onder te brengen, mislukten. Ondanks een ruim spelersbudget miste Mandel compleet de start in eerste nationale. Trainer Rudi Verkempinck werd uiteindelijk ontslagen en opgevolgd door de Fransman David Vignes. Met Nieuwjaar werd zowat een hele nieuwe ploeg met overwegend Fransen in huis gehaald en men ging ook nog over tot een kapitaalsverhoging. De Belgische bestuurders en minderheidsaandeelhouders werden op een zijspoor gezet. Sportief ging het echter van kwaad naar erger. Mandel bleef stijf onderin hangen en kan zich nu hooguit nog handhaven via een mogelijke barrage. Directeur Roland Louf werd begin dit jaar aangesteld en kreeg een contract voor zes maanden maar zat al weken zonder nieuws uit Frankrijk.

Tot maandag het persbericht binnenrolde dat Strive ermee ophoudt. Door middel van een externe audit stelde men vast dat de club er veel erger aan toe is dan aanvankelijk gedacht. De tekorten zijn nog groter geworden en Strive oppert ook dat veel cijfers bij de overname mooier voorgesteld werden dan ze in de realiteit waren. Daarom zet Strive met onmiddellijke ingang een punt achter alle financiële, sportieve en extra-sportieve steun. De woordvoerder van Strive voegt er wel aan toe dat men een hart voor sport heeft en men overweegt om bij wijze van een overgangsmaatregel de jeugd van Mandel te blijven ondersteunen. Hoe het nu verder moet, is onduidelijk. Strive laat nog weten dat men niks uitsluit en nieuwe aandeelhouders, een overname, een vereffening of zelfs een faillissement tot de mogelijkheden behoren.

Bizar is wel dat de Belgische minderheidsaandeelhouders niet op de hoogte waren van de beslissing. “Ik val compleet uit de lucht”, aldus Mario David, tot vorig jaar één van de voornaamste bestuurders. “Geef mij even de tijd om alles te onderzoeken en te bekijken. Zaak is dat het stamnummer ons toebehoort. De komende dagen bekijken we hoe dit kan opgelost worden.”

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 30 apr 2022, 10:59
door eSKaa
Jammer voor de supporters, en bij uitbreiding iedereen die een hart voor de club heeft. Maar ik lach in mijn vuistje. Boom en Mandel, beide mislukte overnames. Kijk even terug naar de eerste post in deze topic: 'Mandel wil zo snel mogelijk naar het niveau van profvoetbal doorgroeien'. En zie, een jaar (!!!) later, degradeer je, zit je met een nest Fransen op uw dak die 0,0 binding hebben met de streek, en loert er een faillissement achter de hoek.

Om zulke scenario's in de toekomst te vermijden is het toch beter om de competities meer 'open' te maken. Winnaars gaan op, verliezers zakken. Geef teams de kans om met hun kleine, sympathieke ploegje op te klimmen tot 1B of 1A. Waarom moeten ploegen investeerders aannemen? Omdat ze geld nodig hebben om hun stadion en alle voorzieningen aan te passen aan idiote en ridicule regeltjes van de licentiecommissie.

Dat er soms eigenaars nodig zijn in een club, kan ik begrijpen. Maar iedereen ziet toch dat je niet elke club naar 1A kan brengen? De charme van voetbal was, dat er kleine ploegjes (zoals Heist) zich tot in 2e Klasse konden knokken, om met hun stadionnetje van enkele duizenden plaatsen daar enkele jaren mee te draaien. Denk aan Dender in de tijd, om maar iets te zeggen.

Soit: F*** buitenlandse investeerders! ;)

Re: Buitenlandse investeerders in 1ste Nationale

Geplaatst: 29 sep 2022, 15:11
door DAVILA
Olympic Charleroi zou de interesse genieten van de vice president van Galatasaray.
Een overname lijkt in de maak.