K.SK Heist - R. Olympic Club Charleroi 1-1

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

K.SK Heist - R. Olympic Club Charleroi 1-1

Bericht door Dabo »

KSK Heist gaat tegen Olympic Charleroi op zoek naar een tweede thuiszege: “Als we naar onze kwaliteiten spelen, hoeven we van niemand bang te zijn”

We schrijven speeldag drie in 1B. Behalve Francs-Borains, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld, heeft niemand nog het maximum van de punten. Zo delen vijf ploegen met vier punten de leidersplaats. Eén van die leiders is KSK Heist, dat tegen Olympic Charleroi op zoek gaat naar een tweede thuiszege. Winnen van Olympic deed Heist ook vorig seizoen, in het coronajaar. Een magistraal doelpunt van Carrasco volstond toen voor een 1-0 zege.

Treuren over wat had kunnen zijn na de penaltymisser in Boom doet KSK Heist al lang niet meer. Het besef dat KSK de drie punten misliep, heeft plaats gemaakt voor realisme. De film terugdraaien kan toch niet meer, en dus gaat de focus en de energie naar de volgende opdracht, de wedstrijd tegen Olympic Charleroi, een ploeg die op de vorige speeldag op het kunstgrasveld van STVV een 0-2 voorsprong zag verloren gaan en Tienen tot 2-2 zag terugkomen. Charleroi verspeelde op die manier de koppositie, die het dan zou delen met onder meer KSK Heist.

“Olympic Charleroi zal er misschien wel op gebrand zijn iets recht te zetten na wat er in dat laatste kwart van de wedstrijd tegen Tienen is gebeurd”, beseft Jawad Absisan. “Het zal onze taak zijn een goed georganiseerd blok neer te zetten. Maar ik denk toch dat het vooral van onszelf zal afhangen. Als we, zoals tegen Dender, naar onze kwaliteiten kunnen spelen, hoeven we van niemand bang te zijn. In dit soort van wedstrijden is efficiënte een voorname troef. Als je uit een minimum van kansen één of twee doelpunten kan puren, ben je al een heel eind. En als ik dan toch nog even mag terugblikken op die wedstrijd in Boom, we konden de nul op het bord houden en moesten dus nog geen enkel tegendoelpunt slikken. Hopelijk kunnen we ook die lijn tegen Olympic Charleroi doortrekken.”

Je hebt zelf ook een link met Olympic Charleroi. “Klopt. Bij Berchem heb ik nog samen gespeeld met Leandro Zorbo, een goede voetballer die zijn ploeg ook steeds op sleeptouw neemt. Charleroi heeft zeker de nodige kwaliteit in zijn rangen rondlopen, maar dat geldt net zo voor KSK Heist, hé. Ook zij zullen wel opkijken naar en respect opbrengen voor de dragende spelers die hier bij Heist het mooie weer maken.”

Bron: HLN
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: 25/09/2021 - 20:00 K.SK Heist - R. Olympic Club Charleroi

Bericht door DAVILA »

Wijns nam zijn plaats weer in ten nadele van Meddour. Carasco hield Mathieu op de bank.
De match begon binnen de eerste minuut met een wereldgoal van Bamona: vanop links naar binnen snijdend en met een harde knal van buiten de rechthoek opende hij de score. Olympic moest nu komen en deed dat ook, een bal die van de paal terug kwam werd in de rebound de 1-1.
Vanaf dan deed Olympic alles om het punt te behouden, tijd rekken, voor dood blijven liggen, het ganse arsenaal aan komedie trucs was goed.
Olympic liet bij momenten zien dat het ook wel kan voetballen, de trainer verkoos echter 'in de organisatie' te spelen, vroeger noemden wij dat verdedigend of zelfs anti voetbal spelen. De beste kans op winst kwam 17' voor tijd: Orye een harde knal die wordt afgeweerd door de keeper op de paal. Even later brengt Fré redding op een doggen aanval.
De scheids trok wel een gele kaart of zeven voor Olympic maar blonk vooral uit in laksheid: de Olympic goalie was in zijn eentje goed voor de 6 minuten extra speeltijd... Ironisch genoeg kreeg hij in de laatste minuut geel, een dik uur te laat.
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: K.SK Heist - R. Olympic Club Charleroi 1-1

Bericht door DAVILA »

KSK Heist blijft tegen Olympic Charleroi op een 1-1 gelijkspel steken, ondanks vroege, knappe treffer van Bamona: “Dat doelpunt verdiende meer dan één punt”
Na twee vroege doelpunten eindigde de wedstrijd tussen KSK Heist en Olympic Charleroi op een 1-1 gelijkspel. Leslie Bamona opende de debatten al na 32 seconden na een weergaloze trap waarop doelman Moriconi geen verweer had. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Doelman Van Aerschot devieerde de bal tegen de paal, maar de rebound werd door Khaida binnen gewerkt. Heist blijft na drie speeldagen ongeslagen, maar dat was slechts een magere troost.

Bart Jacobs 26-09-21, 11:33 Laatste update: 11:40
Heist moest dus vrede nemen met een 1-1 gelijkspel. Kansen waren er na die twee vroege doelpunten nog wel, maar de lepe bezoekers waren meester in het lam leggen van de wedstrijd en haalden met tal van al dan niet geveinsde fouten (en kaarten) het tempo uit de wedstrijd. Orye kwam met een knal, die via doelman Moriconi tegen de staak belandde, nog het dichtst bij een tweede Heistse goal, maar die bleef uiteindelijk uit. Ook de inbreng van Gilis ten koste van Carrasco bracht geen zoden aan de dijk. De OHL-huurling knalde een vrije trap recht in de armen van Moriconi.

“Dit was een moeilijke wedstrijd”, gaf Jo Gillis, net als zijn ploegmaats, na afloop aan. “Charleroi is een potige tegenstander die goed voetballen nagenoeg onmogelijk maakt. Op die manier kan je nooit in het juiste ritme komen. Ik vind dat we het uiteindelijk nog goed hebben gedaan. We zijn voor dat tweede doelpunt gegaan, maar uiteindelijk kwam het er niet. Dat zorgde voor een gevoel van teleurstelling in de kleedkamer. Dat we ongeslagen blijven na drie speeldagen is slechts een magere troost.”

Een gelijkaardige reactie kregen we ook van Thomas Englebert. “Die 1-0 was natuurlijk de best mogelijke start van de wedstrijd voor ons. Dat doelpunt van Leslie Bamona verdiende meer dan één schamel punt. Maar al snel volgde de gelijkmaker, een ongelukkige goal want Fré Van Aerschot duwt de bal nog eerst tegen de paal. De bal belandt dan ongelukkig in de voeten van Khaida, die raak schiet. Het ontbrak ons nadien een beetje aan doortastendheid om de weinige kansen die er toch zijn geweest af te werken. Laat ons vooral onthouden dat we Charleroi weinig kansen hebben geboden.”


KSK Heist: Van Aerschot, Wijns, Vande Cauter, Englebert, Nys, Absisan, Lemti, Benhamou, Bamona (86' Troonbeeckx), Carrasco (65' Gilis), Orye.
Olympic Charleroi: Moriconi, Felix, Corneillie, Ghesquiere, Delbergue, Vanderbecq (60' Kaiss), Lioka, Ito Singa (60' Zorbo), Khaida, Guedj, Saïdane (79' Virgile).
Doelpunten: 1' Bamona (1-0), 7' Khaida (1-1).
Geel: Bamona, Moriconi, Felix, Delbergue, Vanderbecq, Lioka, Xavier (T1 O. Charleroi

Bron: HLN
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: K.SK Heist - R. Olympic Club Charleroi 1-1

Bericht door DAVILA »

Moriconi sauve un point pour l'Olympic Charleroi à Heist
Tanguy Moriconi a montré une nouvelle l’ampleur de son talent samedi soir.
ÉdA – Frédéric de Laminne

Les choses commençaient bien mal pour les Dogues samedi soir à Heist..

Heist 1 - Olympic 1
Arbitre : M. Allaerts
Buts : Bamona (1-0 ; 1e) ; Khaida (1-1, 6e)
Cartes jaunes : Lioka Lima, Felix, Bamona, Xavier Robert, Moriconi
Heist : Van Aerschot, Wijns, Nys, Absisan, Ferreira (70e Gilis), Benhamou, Orye, Englebert, Lemti, Vande Cauter, Bamona (85e Troonbeeckx)
Olympic : Moriconi, Felix, Corneille, Ghesquière, Delbergue, Vanderbecq (60e Mansrouri), Lioka Lima, Ito Singa (60e Zorbo), Khaida, Guedj, Saïdane (78e Marquis)
Outre la blessure à l'échauffement de Mehdi Khaida, qui démarrait néanmoins la partie avec un tape à la cheville, les Anversois prenaient l'avantage dès la première minute de jeu. Leslie Bamona crucifiait Moriconi. Les Olympiens égalisaient dans la foulée, des oeuvres d'un Khaida opportuniste. La partie était animée, le ballon passant rapidement d'un camp à l'autre. A la demi-heure de jeu, Heist manquait d'ouvrir le score, mais Moriconi sortait le grand jeu. La seconde période reprenait sur le même rythme. Les Dogues exerçaient un pressing haut et se montraient davantage présents sur les seconds ballons. Mansouri et Zorbo entraient en jeu en vue d'apporter de la percussion offensive. Tanguy Moriconi sortait une nouvelle parade et déviait le ballon sur le piquet du but ! Khaida lancé en profondeur se retrouvait seul devant Van Aerschot mais l'avant olympien loupait le coche. Il restait un quart d'heure et l'Olympic de Charleroi tenait bon dans une ambiance hostile. Les Carolos poussaient en fin de rencontre pour prendre les trois points, mais le score ne bougeait plus. Un bon point pour les Dogues.F.R.

Bron: L'Avenir.net

'in een vijandige sfeer', hoe zou dat komen ?
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: K.SK Heist - R. Olympic Club Charleroi 1-1

Bericht door DAVILA »

MVDM

Een moeilijke...
Bamona als zijn goal drie punten had opgeleverd
In zowel positieve als negatieve zin doelman Moriconi
In negatieve zin scheidsrechter Allaerts
Voor mij echter Benhamou, wat een tweede helft !
Plaats reactie