K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Bericht door Dabo »

KSK Heist is nu vijf wedstrijden ongeslagen en wil die reeks doortrekken tegen Tienen: “Wanneer iedereen zijn taken goed blijft uitoefenen, kunnen we ook deze wedstrijd winnen”

KSK Heist is met 13 op 15 aan een opmerkelijke reeks bezig. Opmerkelijk, aangezien het er niet naar uit ziet dat het lijstje met geblesseerden snel zal afbrokkelen. Sam Van Aerschot keert terug uit schorsing, maar nu zitten Mathieu Troonbeeckx en Redouan Benhamou op het strafbankje. Breek er je hoofd dus maar eens over als coach van KSK Heist in aanloop naar de partij tegen Tienen.

Vier overwinningen en een gelijkspel op het veld van de leider, dat is de tussenbalans van KSK Heist de voorbije maand. Deze reeks heeft KSK Heist naar de negende plaats in de rangschikking gebracht, net over de helft dus. Dat KSK Heist tot deze resultaten in staat is, is allerminst een evidentie. Want het lijstje met afwezigen blijft zeer lang, en bovendien komen daar nu weer twee geschorsten bij. En niet van de minsten.

“Het is inderdaad opmerkelijk dat de resultaten toch goed blijven, ondanks die vele afwezigen”, weet Kobe Vande Cauter. “Dat zegt ook wel iets over de breedte van onze kern, en over de aanwezige kwaliteit binnen de spelersgroep. Zolang iedereen zijn taken goed blijft uitoefenen, zijn we hiertoe in staat en kunnen we ook die volgende wedstrijd winnen.”

Bovenop die vele gekwetsten is er nu ook nog de schorsing van Mathieu Troonbeeckx en Redouan Benhamou. Een fikse aderlating toch. “Ja, dat zijn belangrijke spelers voor ons, hé. Het ziet er inderdaad niet naar uit dat er geblesseerde spelers gaan terugkeren. Onze coach zal zich dus mogen buigen over welke ploeg hij zaterdag aan de aftrap brengt. Dat wordt puzzelwerk, maar tegelijk heeft hij de voorbije weken ook al veel teruggekregen van zijn spelers, hé.”

Dat is inderdaad niet weinig. En bovendien, nog vier wedstrijden en er komt een mini-winterstop aan. “Klopt. Maar we willen natuurlijk ook graag de aansluiting behouden met de kopgroep. Daarom zou het heel mooi zijn indien we in die vier laatste wedstrijden van het jaar nog veel punten zouden kunnen sprokkelen. De top vijf is echt ons doel, maar dan moeten we nu wel blijven aanklampen. Daarom hopen we toch, ondanks alle afwezigen, om tegen Tienen de goede lijn door te trekken. Maar dan zal iedereen zijn uiterste best moeten doen.”

Bron: HLN
scheirske
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 okt 2018, 11:23

Re: 26/11 - 20:00 - K.SK.Heist - KVK Tienen

Bericht door scheirske »

Aanwezig met de zoon!
💪💪
Komaan ze.
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: 26/11 - 20:00 - K.SK.Heist - KVK Tienen

Bericht door DAVILA »

2-0 goals Orye en Carrasco
scheirske
Berichten: 102
Lid geworden op: 07 okt 2018, 11:23

Re: 26/11 - 20:00 - K.SK.Heist - KVK Tienen

Bericht door scheirske »

Proficiat mannen!
Gespeeld met een groot hart en goede mentaliteit,ondanks de vele afwezigen!
Verdiende zege op basis van de tweede helft.
En ook een applausje voor de 4 ultra’s van Tienen!
Heb hen persoonlijk bedankt en respect was wederzijds.
Chapeau.
Bon...
16 op 18.
4 clean sheets in de laatste 5 wedstrijden.
Enkel een goal binnengekregen tegen de toenmalige leider La Louviere.
Nogmaals.
Dikke chapeau .
Op naar Stijntje Stijnen met een bak vol vertrouwen.
hesteneer
Berichten: 1155
Lid geworden op: 06 aug 2012, 10:10

Re: K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Bericht door hesteneer »

Een bak vol vertrouwen tegen een bak vol arrogantie...als dat maar goed komt ;)
Danny Wuyts
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 sep 2018, 09:48

Re: K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Bericht door Danny Wuyts »

Ferm dat deze fel uitgedunde kern dit nog kan presteren. Anderzijds een blamage voor de laatse 2 tegenstanders. De trainer heeft er dan toch nog iets van kunnen maken wat we in het begin van het seizoen zeker niet verwacht hadden. Er nog een mooi seizoen van maken en volgend seizoen zal er meer met gelijkere wapens gestreden kunnen worden.
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Bericht door DAVILA »

Na de overwinning tegen Thes zocht KVK naar bevestiging op het veld van Heist. Trainer Hias kon een beroep doen op al zijn manschappen, met uitzondering van Vanweerts. Tegenstander Heist kent een goede periode met een mooie 13 op 15, maar kwam wel gehavend aan de aftrap door een resem geblesseerde en geschorste spelers.

Een lange studieronde zat er niet in op het zware veld van Heist. Claes probeerde het vanop afstand. Aan de overzijde bracht Bouzian redding op een kopbal van Orye bij een scrimmage voor het Tiense doel.

Naarmate de eerste helft vorderde trok KVK het laken meer naar zich toe. Onder meer een bedrijvige Matterne met een schot dat nipt naast verdween en Yagan lieten zich offensief opmerken. Op aangeven van Claes besloot Yagan op doelman Van Aerschot.

Ook Bentayeb profiteerde van de ruimte in de rug van de Heistse defensie. Toen hij zijn belager na een rush omspeelde was er echter niemand gevolgd om zijn teruglegger tegen de netten te duwen. Hij zou zich even later echter blesseren aan de knie en bleef na de pauze in de kleedkamer voor Naudts. Een degelijke Tiense eerste helft dus, waarin de voorsprong ontbrak.

Na de koffie kregen we een heel ander wedstrijdbeeld. De toeschouwers hadden hun plaats op de tribune nog niet helemaal ingenomen of Heist poeierde de bal al op de kruising. Enkele minuten later trapte de rijzige Orye een voorzet van Ferreira Carrasco voorbij Bouzian: 1-0.

Tienen probeerde en vuist te maken, maar kwam er offensief veel minder vlot uit dan in de eerste helft. Bogaerts en Matterne probeerden het dan maar uit de tweede lijn. Trainer Hias schoof kapitein Meeus mee door naar de aanvalslinie. De Tiense pionnen konden mekaar in de zone van de waarheid echter te weinig vinden om Heist onder druk te zetten.

KVK nam risico’s en ook Heist kwam enkele keren opzetten. Een schot van Van Aerschot kon Bouzian niet verschalken. Met nog tien minuten te voetballen duwde Carrasco de bal van dichtbij wel over de Tiense doellijn. Even leek de grensrechter buitenspel te signaleren, maar het Heistse feestje ging toch door. Bouzian voorkwam nog dat Hannach de 3-0 scoorde.

Na een hoopgevende eerste helft, slaagde KVK er niet meer in om de snelle achterstand na de pauze goed te maken. De inzet bleek niet voldoende om Heist een hak te zetten. Een eervolle vermelding hebben we nog voor de delegatie van de Tiense spionkop die de spelers de hele partij aanmoedigden.

Volgend weekend krijgt KVK rode lantaarn Hoogstraten op bezoek in het Bergéstadion. Zij kwamen dit weekend op voorsprong tegen Patro Maasmechelen, maar verloren in blessuretijd alsnog met 1-2.

KSK Heist begon met Van Aerschot, Wijns, Nys, Sabhaoui, Ferreira Carrasco, Hannach, Orye, Lemmens, Vande Cauter, Ulenaers, Van Aerschot.
KVK Tienen: Bouzian, Bergiers, Meeus, Vanwesemael (75' Chantrain), Yagan (81' Jochmans), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Bentayeb (46' Naudts), Kempeneers.
Doelpunten: 50’ Orye (1-0), Ferreira Carrasco (2-0)
Geel: Naudts
Scheidsrechter: Ruben Calluy

Brob: site KVK Tienen
eSKaa
Berichten: 1393
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Bericht door eSKaa »

Ere wie ere toekomt: het 2e Heistse doelpunt was van David Wyns, niet van Carrasco.
eSKaa
Berichten: 1393
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Bericht door eSKaa »

Volgende week spelen we voor de verandering tegen de leider 🙂
Johan Gazon
Berichten: 569
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Bericht door Johan Gazon »

Eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd , maar tijdens de rust heeft KSK Heist wat in hunnen thee gedaan want het was een beter Heist dan in de eerste helft. Jo (onze trainer) slaagt er toch in met zoveel gekwetsten en geschorsten een zeer goed resultaat te bereiken. Hij gaf zelfs op het einde de kansen aan de jongere voetballers.
Voor mij de uitblinkers: Wijns ( die precies zijn tweede jeugd beleeft) Nys (die door zijn inzet heel de ploeg meesleept) Van Aerschot (die er staat en er erg rustig bij blijft) Carrasco (die zich erg sterk herpakt heeft) Oreye (scorend en ballen aanpakken en goede passes) Kobe en zijn hele verdediging....
En nu op bezoek bij onze vriend Stijn Stijnen...ik kijk er al naar uit !!
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: K.SK.Heist - KVK Tienen 2-0

Bericht door DAVILA »

Heist zet Tienen opzij met 2-0 en pakt knappe 16 op 18: “Lang geleden, zo’n mooie reeks”
Heist zet zijn opmars verder. Na het knappe gelijkspel op FC Luik zetten aanvoerder David Wijns en co. Tienen opzij met 2-0. Goed voor een knappe 16 op 18.
Vandaag om 12:33

Heist had aanvankelijk een hele kluif aan Tienen. “Het eerste halfuur hadden we het niet gemakkelijk, op een terrein dat ook niet goed te bespelen was”, weet aanvoerder David Wijns. “Maar daarna zijn we duels gaan winnen en in de tweede helft hebben we die lijn doorgetrokken. Het gevolg: een doelpunt van Orye op aangeven van Nys en een strakke voorzet van Carrasco die in doel waaide. Bij die laatste fase stond ik aan het doel in duel met ex-Heistenaar Matterne. Ik zag het van dichtbij gebeuren. Op basis van de tweede helft is het zeker een verdiende overwinning.”

Dankzij die zege pakt Heist een mooie 16 op 18. “Het is heel lang geleden dat ik nog zo’n mooie reeks mocht neerzetten”, weet Wijns. “Toen we kampioen speelden in derde klasse twaalf jaar geleden, hebben we dat ook eens gedaan. Niet dat we nu kampioen gaan spelen, maar we gaan de reeks toch zo lang mogelijk laten duren.”

Volgende week trekt Heist naar leider Patro Eisden. “Leidersploegen, daar hebben we dit seizoen wel iets mee. Na La Louvière, Francs Borains en FC Luik spelen we voor de vierde keer tegen de koploper. We zitten in een positieve flow, ook al hebben we heel veel geblesseerden. Dat geeft vertrouwen. Ik hoop dat Brent Peers zaterdag weer van de partij is, voor de rest denk ik niet dat we veel spelers recupereren. De gele schorsingsdag van Redouan Benhamou en Mathieu Troonbeeckx zit er wel op, dat is ook positief”, blikt Wijns vooruit. (gf)

Bron: GVA

Dus toch goal Carrasco ?
Plaats reactie