K.V.K. Ninove – K.SK. Heist 0-1

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

K.V.K. Ninove – K.SK. Heist 0-1

Bericht door Dabo »

Afbeelding
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: 17/12/2022 – 20h00 K.V.K. Ninove – K.SK. Heist

Bericht door DAVILA »

Linksback (titularis 16 matchen gespeeld) Geenens Jelle geel geschorst.
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: 17/12/2022 – 20h00 K.V.K. Ninove – K.SK. Heist

Bericht door Dabo »

DAVILA schreef: 14 dec 2022, 13:17 Linksback (titularis 16 matchen gespeeld) Geenens Jelle geel geschorst.
Ook Bob Straetman (bekend van een seizoen bij de Kempenzonen) is er niet bij wegens schoolverplichtingen.
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: 17/12/2022 – 20h00 K.V.K. Ninove – K.SK. Heist

Bericht door Dabo »

KSK Heist, dat de jeugd meer dan één kans geeft, wil ook die laatste wedstrijd van het jaar, in Ninove, winnend afsluiten: “Met dezelfde mentaliteit als tegen Mandel moet het lukken”

KSK Heist valt maar niet van zijn wolk. Ondanks een (blijvende) zware blessurelast, blijven de overwinningen massaal binnenstromen. 20 op 24 liet Heist de voorbije acht wedstrijden optekenen, en dat kan zaterdagavond zomaar 23 op 27 worden. In Luik, in Eisden werd een punt gepakt. Maar wat daarbij vooral opvalt: KSK Heist doet het (noodgedwongen) met jeugdige voetballers, jonge twintigers die zich willen tonen.

KSK Heist viel de voorbije jaren met zijn jeugdwerking al wel eens vaker in de prijzen. Met reden, blijkbaar. Want stilaan plukt Heist er de vruchten van. Heist geeft zijn jeugdspelers een kans, zoveel is zeker. En de resultaten lijden er niet onder. Als bewijs nemen we er even de wedstrijd van het voorbije weekend bij. Tegen Mandel United won Heist met 4-1, en van de 11 spelers waarmee Heist de wedstrijd beëindigde waren er 7 die via de eigen beloften naar het eerste elftal zijn doorgestroomd. We sommen even op: Fré Van Aerschot (24, is al langer eerste doelman), Yousri Sabhaoui (23), Rayane Hannach (21) en de invallers van afgelopen zaterdag, Gian Verschoren (20), Faissal Et Attabi (20), Mohammed Bouzerda (20) en Mubilanzila-Quentin Nze Aboghe (20). Op de bank zaten Ilias Ben Ziane (22) en reservedoelman Jitse Vandermotten (19). Kobe Lemmens (20) heeft al een tijdje een basisplaats. Mathieu Troonbeeckx (24) en Redouan Benhamou (25) komen ook uit de jeugdopleiding, maar draaien al langer mee.

“Ja, knap, hé”, reageerde Yousri Sabhaoui toen we hem dit alles voorlegden. “Dit gaat bij niet veel ploegen het geval zijn. Het mooie aan dit alles is dat de resultaten goed zijn. De reden van dit succes is duidelijk: deze jongens willen zich tonen, willen hun kans grijpen. Zij liggen mee aan de basis van onze hoogconjunctuur. Ik kan er alleen maar bewondering voor opbrengen.”

Zaterdag sluiten jullie het jaar af met een uitwedstrijd in Ninove, niet meteen een hoogvlieger in de competitie. De kans dat er nog een driepunter wordt toegevoegd aan de al fraaie resultaten, is groot. “We gaan proberen ook deze wedstrijd te winnen. Aan een gebrekkige mentaliteit of onderschatting van de tegenstander zal het zeker niet liggen. Je zou ontgoocheld raken dat de winterstop eraan komt (lacht). Winnen, en dan zal de kerstkalkoen, of iets anders, lekker smaken.”

De sfeer zit duidelijk goed binnen de spelersgroep. “Amai nog niet. Zelfs een training met de G-ploeg, zoals afgelopen donderdag, wordt er met de glimlach bijgenomen. En vrijdag deden we ook mee aan Heist Loopt Warm, een benefietactie binnen het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Onze spelersgroep is een echt vriendengroepje. Leuk om daar deel van uit te maken.”

Marokko

Tot slot, Yousri. Je bent Belgo-Marokkaan, in België geboren, maar met roots in Marokko. Wellicht heb jij ook genoten van de prestaties van de Marokkaanse nationale ploeg. “Waanzin was het. Ik ben enorm trots, en nog steeds, ondanks het verlies tegen Frankrijk. Een unieke prestatie, en dat alles met spelers die in hun competitie niet eens topspelers zijn. Ik begrijp dat de Belgische voetballiefhebber er met iets minder appreciatie naar kijkt, maar tegen Portugal en Spanje heeft Marokko toch wel een knappe prestatie geleverd, niet?”

Bron: HLN
DAVILA
Berichten: 4110
Lid geworden op: 06 aug 2012, 23:59

Re: 17/12/2022 – 20h00 K.V.K. Ninove – K.SK. Heist

Bericht door DAVILA »

0-0 bij de rust ondanks kansen
0-1 tien minuten voor einde vermoedelijk door Orye
23/27
Quisvraag:hoe lang is het geleden 9 matchen op rij onverslagen ?
eSKaa
Berichten: 1393
Lid geworden op: 31 jul 2012, 22:44

Re: K.V.K. Ninove – K.SK. Heist 0-1

Bericht door eSKaa »

Wedstrijd gedomineerd, 1e helft iets te weinig kansen gecreëerd. We komen goed weg wanneer een Ninoofs schit gepareerd wordt door Fré, de rebound gaat hoog over. Eerste en enige kans voor de thuisploeg zowat.
2e helft zelfde spelbeeld, met meer kansen voor ons, maar de bal leek er niet in te willen. Orye scoort uiteindelijk op assist van Thieu, en dan was het eigenlijk binnen.

Dit Ninove mag van mij terug zakken. Niet omwille vh voetbal, maar met ticketprijzen van 12€ staan en 17€ zit zijn ze enorm duur, zeker als je ziet wat je dan in de plaats krijgt. De 'zittribune' was de volledige 2 rijen hoog 🤣.
Ik hou wel van charmante veldjes en klein tribunes, maar hou de prijzen navenant.
Soit, 3 ptn mee, dikke reeks gaat gewoon door. Je zou het al spijtig vinden dat er een winterstop(je) aankomt.
Johan Gazon
Berichten: 569
Lid geworden op: 12 aug 2017, 13:48

Re: K.V.K. Ninove – K.SK. Heist 0-1

Bericht door Johan Gazon »

Toch een goede match van KSK Heist: mooi om te zien hoe onze (met veel invallers) ploeg mooi combinatie-voetbal op de (ijzige) mat legde.
Is het "trainer Christiaens Jo-effect" aan het werken? Het heeft wel een tijdje geduurd voor dit merkbaar was, maar nu lukt het ! Of is het dat die jonge en onervaren invallers het zo goed doen !??
Weer een doelpunt op de rekening van Oreye !! Weer een goede pass van Mathieu !!

En inderdaad: 17 euro om een zitplaats op een zitje van nauwelijks 30 à 40 cm breed met twee rijen: de naam "zittribune" niet waardig !! Het voordeel was misschien dat het lekker warm op elkaar zitten was met die ijzige kou. :roll:

Voor de rest: 23 op 27 punten !!! Doe zo verder KSK Heist !
Gebruikersavatar
Dabo
Beheerder
Berichten: 3001
Lid geworden op: 31 jul 2012, 20:48

Re: K.V.K. Ninove – K.SK. Heist 0-1

Bericht door Dabo »

SK Heist blijft maar doorrazen en wint na een laat doelpunt van Orye ook in Ninove: “We zijn de beste amateurclub in België en dat is terecht”

KSK Heist blijft doorrazen. Wie gedacht had dat de wedstrijd in Ninove Heist zou ontglippen, had het mis. Het was lang wachten op het enige, winnende doelpunt, maar Nicolas Orye beloonde zijn ploeg voor het geduld dat werd opgebracht. Heist pakt 23 op 27, wat in schril contrast staat met het eerste blok van negen wedstrijden (9 op 27). “Jammer dat de winterstop er nu aan komt, jammer ook dat zo goed als alle gekwetste spelers na de winterstop terugkeren.”

Geduld. Dat was blijkbaar een sterk wapen voor Heist in Ninove. “Ja, het was lang wachten op die goal”, beseft Maxime Nys. “Het ontbrak ons voorin een beetje aan rendement. Maar goed, we kennen intussen de accenten van onze coach. De tactische overpeinzingen van Jo Christiaens hebben we intussen onder de knie, de nul houden gebeurt meer wel dan niet (Heist deed dat in Ninove al voor de zesde keer, red.). Dan volstaat één doelpuntje om te winnen, winnen met 0-1 deden we nu al drie keer op verplaatsing. Het geloof dat dat ene doelpuntje nog valt, is zeker aanwezig. Stress is ons vreemd.”

Na negen wedstrijden hadden jullie negen punten, negen wedstrijden verder hebben jullie 32 punten. Wat een geweldig parcours. “Je zou het haast jammer gaan vinden dat de winterstop eraan komt, zoals het ook jammer is dat alle gekwetste spelers terugkeren. Na de winterstop zal Jo Christiaens keuzes moeten maken, en dat zullen verschroeiende keuzes zijn. De jongeren hebben het uitstekend gedaan, en doen het nog steeds uitstekend. Er zal meer concurrentie zijn, maar dat kan alleen maar positief werken. Het is duidelijk dat we ons hebben moeten aanpassen aan de principes van onze coach. Maar intussen pakt de mayonaise wonderwel en hebben we alle instructies goed opgepikt. Die instructies verschilden toch wel enigszins van die van Stephane Demets. In die periode van hoogconjunctuur slikken we ook amper 4 doelpunten.”

In de rangschikking moet Heist het (voorlopig) afleggen tegen Patro Eisden, Luik, La Louvière en Olympic Charleroi. “Ja, we zijn dus de beste amateurclub van België, en dat is terecht. De clubs die je opnoemt zijn allemaal profclubs. Gent reken ik daar ook bij, maar die staan inmiddels achter ons, weliswaar met een wedstrijd minder gespeeld. Het voelt lekker aan te weten dat we daar zo kort bij aanleunen. Anderzijds moet je ook realistisch zijn: gaan we deze periode van hoogconjunctuur kunnen aanhouden? Feit is wel dat, dankzij onze goede resultaten, iedereen met ons mee leeft, ook het bedrijfsleven.”


VK Ninove - KSK Heist 0-1

VK Ninove: Van Attenhove, De Wannemaeker, Fabio Polizzi (90' De Loecker), De Bauw, Hertveldt, De Ryck, Romero, Luca Polizzi, Boulez (82' Nzembele), Tshimanga, Bael.

KSK Heist: Fré Van Aerschot, Wijns, Nys, Sabhaoui, Carrasco (84' El Attabi), Benhamou, Hannach (67' Sam Van Aerschot), Orye, Lemmens, Troonbeeckx, Vande Cauter.

Doelpunt: 79' Orye.

Bron: HLN


------------------------------------------

Heist sluit kalenderjaar af met nipte 0-1-zege op Ninove en onverhoopte 23 op 27: “Dit is ongelofelijk”

Op het veld van Ninove boekte Heist zaterdag een nipte 0-1-zege. Redouan Benhamou en co. hadden het beste van het spel, maar moesten toch wachten tot de slotfase voor het verlossende doelpunt. Goed voor een nieuwe zege en een ongelofelijke 23 op 27.
Gisteren om 17:13
“Op basis van onze kansen verdienen we de drie punten zeker wel”, opent Redouan Benhamou. “Ninove was één keer echt gevaarlijk, met een bal op de paal in de eerste helft. Wij konden pas tien minuten voor tijd het verschil maken. Na een mooie aanval zette Troonbeeckx voor, Orye dook op aan de eerste paal en scoorde.”

Benhamou kwam even terug op de staat van het veld. “We speelden op een kunstgrasveld en dat lag er prima bij. De scheidsrechter heeft toch nog lang getwijfeld om de match te laten doorgaan. Zijn beslissing om te spelen was zeker verantwoord.”

Komt voor Heist de winterstop nu wat ongelegen, gezien de successen? “Laat het maar een korte winterpauze zijn”, weet Benhamou. “Vanaf dinsdag 27 december hervatten de trainingen. Op vrijdag 6 januari is het al opnieuw competitie tegen Jong Antwerp.”

Coach Jo Christiaens kon alweer terugblikken op een succesvolle speeldag. “Het is ongelofelijk dat we dit mogen meemaken. Aanvankelijk was het als nieuwe trainer aanpassen. Na zeven speeldagen stonden we zelfs bij de laatste vijf. Dat we zoveel blessures hebben gehad, is misschien een voordeel gebleken. Alles wat je als coach wil realiseren en tactisch wil aanpakken komt op die manier in een stroomversnelling. Spelers moesten noodgedwongen in actie komen op andere posities. Daar leer je vaak nog het meeste uit.”

Bron: GVA

----------------------------------

Gehavend KVK Ninove ziet doelpunt op de paal stranden en gaat weer onderuit: “Kleinste foutjes worden afgestraft”


Een gehavend KVK Ninove onderging het spel, maar hield de gelederen goed gesloten tegen KSK Heist. Luca Polizzi flirtte met een thuistreffer die op de paal strandde, waarna een dominant Heist in het slotkwartier toch het laken naar zich trok.

De Ninoofse coach moest fors sleutelen aan zijn defensie door de schorsing van zowel Stef De Backer als Jelle Geenens en het forfait van Boris Djoum, die in het huwelijk zou treden, maar die heuglijke dag in het water zag vallen door ziekte en een sterfgeval in de familie. Florin Grancea viel dan weer ten prooi aan covid, waardoor Baptist Boulez zijn debuut vierde op de Kloppers. Bob Straetman zat op een schoolbus richting Italië. Boulez kende wat plankenkoorts, maar Ferreira knalde na een slecht ontzetten over. Hannach schoot naast. Heist dreigde ook via twee hoekschoppen van Ferreira, maar Van Attenhoven redde een omhaal van Orye en pareerde ook de poging van Sabhaoui. Een eerste Ninoofse dreiging mondde ei zo na uit op een treffer, maar Luca Polizzi viseerde de paal. Van Attenhoven keerde net voor rust een kopbal van Orye. Na rust mikte Hannach na een lange rush naast. Orye sneed naar binnen, maar mikte rakelings naast. Ook Ferreira schoot naast. Nys schoof een voorzet van Troonbeeckx tegen de touwen en Ninove lag dan uiteindelijk toch tegen de touwen.

Fouten cash betaald

“Misschien toch wel een tikje gebrek aan concentratieverlies”, foetert coach Alan Haydock. “Dat maakt nu net het verschil met tweede afdeling. Dit jaar worden de kleinste foutjes meteen afgestraft. Eventjes was de focus weg en daar word je meteen op afgerekend. De vervangers Kevin De Wannemaeker en Mats De Bauw misten ook wel wat matchritme, al deden ze het net als Luca Polizzi en Boulez best prima. Organisatorisch zat het goed in elkaar.”

Ninove miste creativiteit en creëerde nauwelijks een kans. “Ook Heist bokste nauwelijks kansen in elkaar. In deze reeks is het de kunst om uit de schaarse kansen een goal te puren. Het is jammer dat we na een verdienstelijke prestatie met lege handen achter blijven.”

Bron: HNB
Plaats reactie